Bursa Konuştu, Kocaeli Yaptı - Son Dakika
Güncel

Bursa Konuştu, Kocaeli Yaptı

Bursa Konuştu, Kocaeli Yaptı

Bursa’nın aylarca konuştuğu Otomotiv Test Merkezi ve Bursa Yazılım Vadisi projesinin Kocaeli’de temellerinin atılması, yerel medyada ’Bursa konuşur.

24.06.2015 15:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'nın aylarca konuştuğu Otomotiv Test Merkezi ve Bursa Yazılım Vadisi projesinin Kocaeli'de temellerinin atılması, yerel medyada 'Bursa konuşur. Kocaeli yapar' başlığıyla eleştiri konusu oldu.

Bursa'nın ekonomi gazetesi 'Ekometre', yaptığı haberle dikkatleri üzerine çekti. Ekometre'nin haberine göre, Bursa'da yıllardır yapılmayan yatırımlar sadece konuşmakla kalırken, Kocaeli ise bu yatırımlara tek tek imza atıyor. Bursa ve Kocaeli'deki yatırımlara tam sayfa yer veren Ekometre, 'Bursa konuşur, Kocaeli yapar' başlığıyla dikkat çekti. Gazete, okurlarına yıllardır yılan hikayesine dönen Yenişehir Otomotiv Test Merkezi için yer kamulaştırma noktasından ileri gidilemediğini, Kocaelili Bakan Işık'ın Kocaeli'de Otomotiv Test Merkezi'nin temelinin attığını duyurdu. Bunun yanı sıra Bursa Yazılım Vadisi projesi için BEBKA'dan 1 milyon lira hibe desteği çıkmasına rağmen proje hayata geçirilemezken, Kocaelili Bakan Işık'ın yine yazılımı da içinde barındıran Bilişim Vadisi'nin temelini atması da manşete taşındı. Biri Başbakan Yardımcısı üç Bakanı olan Bursa'nın yapamadığını bir bakanlı Kocaeli'nin nasıl başardığı sorulurken, Bursa'nın yıllarca tartışıp konuştuğu projelerin aynısının nasıl olup da her zaman Kocaeli'de hayata geçtiği de soruldu.

"Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ı defalarca konuk eden Bursa Valisi ve BTSO Başkanı, turşuyu kimin satacağını Sayın Bakan'a hiç sormadılar mı" diye soran gazete, iki projenin temeli atıldığı sırada ise neler olduğunu öğrenmek için merakla beklendiğini söyledi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bursa Konuştu, Kocaeli Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement