Bursa Köylülerin Mermer Ocağı Yetkililerin Açtığı Hakaret Davası Başladı - Son Dakika
Güncel

Bursa Köylülerin Mermer Ocağı Yetkililerin Açtığı Hakaret Davası Başladı

Bursa Köylülerin Mermer Ocağı Yetkililerin Açtığı Hakaret Davası Başladı

Köylülerin mermer ocağı yetkililerin açtığı hakaret davası başladı BURSA'nın Orhaneli İlçesi'ne bağlı Başköy'de, mermer ocaklarının içme sularını kirlettiği gerekçesiyle, görüşmek için gittikleri Özgüntaş Mermer Sanayi Limited Şirketi yetkilileri tarafından tehdit edildikleri iddiasıyla 174 köylünün açtığı davanın görülmesine Orhaneli Asliye Ceza Mahkemesi'nde başlandı.

25.02.2015 17:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Köylülerin mermer ocağı yetkililerin açtığı hakaret davası başladı

BURSA'nın Orhaneli İlçesi'ne bağlı Başköy'de, mermer ocaklarının içme sularını kirlettiği gerekçesiyle, görüşmek için gittikleri Özgüntaş Mermer Sanayi Limited Şirketi yetkilileri tarafından tehdit edildikleri iddiasıyla 174 köylünün açtığı davanın görülmesine Orhaneli Asliye Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Mahkeme salonunun küçük olması nedeniyle davacıların hepsinin alınmadığı salona avukatlarla beraber 10 kişi girdi. Duruşma, sanık avukatlarının gelmemesi nedeniyle 17 Nisan'a ertelendi. Duruşmanın ardından Başköylüler, Orhaneli Hükümet Konağı önünde İstiklal Marşı okudu.

Bursa'nın Orhaneli ilçesine bağlı Başköy yakınlarında maden ocaklarının içme sularını kirlettiği iddiasıyla köy sakinleri, 4 yıl önce mermer ocaklarının kapatılması için eylem yaptı. Yapılan eylemler sonucunda Maden Mermer Üretici ve Sanayici İşadamları Derneği (MADSİAD) Başkanı Erol Efendioğlu, dönemin CHP Bursa İl Başkanı Gürkan Akdoğan, CHP İl Genel Meclis üyesi Sebahattin Sesli, mermer ocağı yetkilisi Murat Gün ve Mehmet Gün ile Başköylüleri görüştürmek istedi. Bunun üzerine Hasan Acar, Yaşar Bayram, Abdullah Acar, Hasan Turhan, Ahmet Güleç ve Halil Aydın şirket yetkilileri ile görüşmek üzere mermer ocağına gitti. Burada yetkililer ile konuşan Efendioğlu, Sesli ve Akdoğan köylüler ile mermer ocağı yöneticilerinin anlaşmasını istedi. Ancak çıkan tartışmanın büyümesi üzerine iddiaya göre Mermer ocağı yetkilisi Murat Gün köylülere "Siz PKK'lısınız" diyerek bağırdı. Bu sözleri üzerine köylüler mermer ocağından ayrıldı.

'BU KÖYDEN ASKER KAÇAĞI BİLE ÇIKMAZ'

Köy sakinlerinden oluşan 174 kişilik grup, mermer şirketi yetkilileri hakkındaki şikayet dilekçesini geçen yıl 3 Aralık'ta Orhaneli Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdi. Yapılan şikayetin ardından ilk dava Orhaneli Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlandı. Sabahın erken saatlerinde Orhaneli Hükümet Konağı'na gelen kadın, erkek ve çocuklar dışarıda uzun bir süre mahkemenin başlamasını bekledi. Saat 10.40'ta başlaması gereken dava saat 12.30'da başlarken, mahkeme başkanı salonun küçük olması sebebiyle duruşma salonuna sadece Hasan Acar, Hasan Turhan, Abdullah Acar, Yaşar Bayram, Halil Aydın, Nazmiye Suruç ve Sabahat Arıkın'ı aldı. Davaya köylülerin avukatı Onur Seyrek katılırken, Avukat Deniz Baykal ve Avukat Gürkan Esen müdahil avukat olarak hazır bulundu. Mahkeme başkanı salona aldığı müştekilerin ifadelerini tek tek dinledi. Davacı avukatlarından Onur Seyrek, söz alarak mahkeme başkanına "Şirket yetkilileri köylüleri açık bir şekilde tehdit etmiş ve onlara 'siz PKK'lısınız' diyerek hakarette bulunmuştur. Bu köyden asker kaçağı bile çıkmamıştır. Köylülere yapılan hakaret kabul edilemez" dedi. Köy Muhtarı Hasan Acar da haklarını sonuna kadar savunacaklarını ve mermer şirketi yetkililerinin cezalandırılması gerektiğini söyledi. Köy sakinlerinden Nazmiye Suruç ise yapılan hakaretlerden dolayı kendisinin çok üzüldüğünü belirtti. Mahkeme başkanı davayı sanık avukatlarının duruşmaya katılmaması nedeniyle 17 Nisan'a ertelendi.

İSTİKLAL MARŞI'NI OKUDULAR

180 kişilik köy sakini kendilerine 'Siz PKK'lısınız' dediklerini iddia ettikleri şirket yetkililerine tepki göstermek için Orhaneli Hükümet Konağı önüne İstiklal Marşı'nı okudu. Köylüler, daha sonra araçlara binerek köylerine geri döndü.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa Köylülerin Mermer Ocağı Yetkililerin Açtığı Hakaret Davası Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement