Bursa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Ayvalık'ta - Son Dakika
Yerel

Bursa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Ayvalık'ta

Bursa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Ayvalık\'ta

Bursa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Ayvalık’ta yapılan ve üç gün süren toplantılarında Küçükköy Mahallesinde yer alan yapılardan eski eser niteliği taşıyan 60’tan fazla binanın tespiti yapıldı.

18.01.2015 15:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Ayvalık'ta yapılan ve üç gün süren toplantılarında Küçükköy Mahallesinde yer alan yapılardan eski eser niteliği taşıyan 60'tan fazla binanın tespiti yapıldı.

Ayrıca burada koruma amaçlı imar planı çalışmalarının da sürdürüldüğü de bildirildi.

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, tarihi ve kültürel eserlerin korunmasını çok önemsediğini belirterek, "Bursa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu ilçemize gelerek üç gülük bir çalışma yaptı. Bu çalıma kapsamında Küçükköy Mahallemizde bulunan 60'ın üzerinde binanın tespiti yapıldı. Küçükköy Mahallemiz de deniz, kum, güneş turizminin yanında tarihi kimliğiyle turizm alanında yerini alacaktır" dedi.

Bursa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'ndan gelen bir heyet Ayvalık'ın Küçükköy Mahallesinde incelemelerde bulunarak bölgedeki tarihi yapıların kayıt altına alınması çalışmalarına başladı.

Üç günlük çalışma programı için bölgeye gelen Bursa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Başkanı Doçent Doktor Murat Taş, başkan yardımcısı Doçent Doktor Bülent nuri kılavuz, kurul Müürü Serpil Arık ve kurul üyeleri Doçent Doktor Oğuz Alp, Yardımcı Doçent Doktorlar Nazire Diker, Mevlüde Kaptı ile Mimar Işıl Gençoğlu ve Hukukçu Kazım Karabulut eski eser niteliği taşıyan binaları tespit çalışması yaptılar. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bursa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Ayvalık'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement