Bursa Mermer Ocağının Elektriğini Kesmeye 2'şer Bin Lira Para Cezası - Son Dakika
Güncel

Bursa Mermer Ocağının Elektriğini Kesmeye 2'şer Bin Lira Para Cezası

Bursa Mermer Ocağının Elektriğini Kesmeye 2\'şer Bin Lira Para Cezası

Bursa'nın Orhaneli ilçesine bağlı Başköy'de, tepkilere neden olan mermer ocağının arazilerine diktiği aydınlatma için kullanılan direkleri direkleri geçen Mayıs ayında sökerek ocağının karanlıkta kalmasına neden oldukları iddiasıyla Mustafa Aybey, Yusuf Erten, Mustafa Erten, İbrahim Oruç ve İsmet Kurhan hakkında açılan davada karar verildi.

04.03.2015 11:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'nın Orhaneli ilçesine bağlı Başköy'de, tepkilere neden olan mermer ocağının arazilerine diktiği aydınlatma için kullanılan direkleri direkleri geçen Mayıs ayında sökerek ocağının karanlıkta kalmasına neden oldukları iddiasıyla Mustafa Aybey, Yusuf Erten, Mustafa Erten, İbrahim Oruç ve İsmet Kurhan hakkında açılan davada karar verildi. Orhaneli Asliye Ceza Mahkemesi, mala zarar vermek suçundan sanıklara 2'şer bin lira para cezası verdi. Cezalar 24 eşit taksitte ödenecek.

Başköy'de geçtiğimiz yıllarda kurulan mermer ocaklarının sularını kirlettiği gerekçesiyle eylem yapan köy sakinleri bu sefer kendilerine mahkemece verilen para cezasının şokunu yaşıyor. İddiaya göre, Özgüntaş Mermer Ocakları, ocağa elektrik temin etmek için Başköy sakinlerinden Mustafa Aybey, Yusuf Erten ve Mustafa Erten'in tapulu arazilerine elektrik direği dikti. Bunun üzerine mermer ocağı yetkilileri ile görüşen köy sakinleri, tarlalarındaki elektrik direkleri sebebiyle tarım yapamadıklarını söyleyerek direklerin kaldırılmasını istedi. Köylülerin iddiasına göre, şirket yetkilileri direklerinin yerinin değiştirilmesiyle ilgili sözünü yerine getirmedi ve çevresini betonla güçlendirdi. Direklerin son halini gören köy sakinleri demir kesme makineleriyle elektrik direklerini kesmeye başladı. Bunun üzerine jandarma ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen ekipler, kesilen direğin yanında demir kesme aletleri ve küçük bir jeneratör buldu.

MERMER ŞİRKETİ KÖYLÜLER HAKKINDA DAVA AÇTI

Elektrik direkleri kesildiği için elektriksiz kalan Özgüntaş Mermer Ocağı yetkilisi elektrik direklerini kestikleri iddia edilen Mustafa Aybey, Yusuf Erten, Mustafa Erten, İbrahim Oruç ve İsmet Kurhan hakkında "mala zarar vermeö suçlarından savcılığa şikayette bulundu. Yapılan soruşturkma sonunda sanıklar hakkında, geçen yıl 22 Mayıs tarihinde Orhaneli Asliye Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı. Elektrik direklerini kestikleri iddia edilen 5 sanık ifadelerinde, mermer ocağı yetkililerinin tapulu arazilerine kendilerinden izinsiz olarak direk diktiklerini söyleyerek beraatlarını istedi.

PARA CEZASI TAKSİTLE ÖDENECEK

Mahkeme, sanık savunmalarını alınmasından sonra kararını açıkladı. Karar aşamasına gelen duruşma sonunda mahkeme, Mustafa Aybey, Yusuf Erten, Mustafa Erten, İbrahim Oruç ve İsmet Kurhan "Mala zarar vermeö suçundan 2'şer bin lira para cezasına çarptırdı. Sanıkların ekonomik durumlarını göz önüne alan mahkeme 2 bin liranın 24 taksitte ödenmesine karar verdi. Ayrıca mahkeme sanıklara Yargıtay yolunu kapatarak hükmün açıklanmasını geriye bıraktı. Toplamda 10 bin lira para cezası alan köylüler para cezasının ödemeyeceklerini söyledi.

Elindeki tapuyu gösteren ve kendilerine verilen para cezasını ödemeyeceklerini söyleyen Mustafa Aybey, "Bizden habersiz dikilen direklerin kaldırılması için müracaat ettik. Ancak UEDAŞ yetkilileri elektrik direklerini kendilerinin dikmediğini ve mermer ocağı yetkilileriyle görüşülmesi gerektiğini söyledi. Arkadaşlarla önce elektriği sonrada direkleri kestik. Ben şu anda tarlamı kullanamıyorum. Çünkü benim tarlamda 3 tane elektrik direği var. Traktörle tarlama giremiyorum. Tarlamızı ekemediğimiz için direkleri kestimö dedi.

Görüntü bilgisi. Görüntüler 0403başkoydirek kod ile Bursa klasöründü

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa Mermer Ocağının Elektriğini Kesmeye 2'şer Bin Lira Para Cezası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement