Bursa Narkotimler, Bursa'da da Göreve Başladı - Son Dakika
Güncel

Bursa Narkotimler, Bursa'da da Göreve Başladı

Bursa Narkotimler, Bursa\'da da Göreve Başladı

İçişleri Bakanlığı bünyesinde başlatılan NARKOTİM projesinin açılışı, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun telekonferans yöntemiyle katıldığı törenle Bursa'da da başladı.

11.12.2014 21:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İçişleri Bakanlığı bünyesinde başlatılan NARKOTİM projesinin açılışı, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun telekonferans yöntemiyle katıldığı törenle Bursa'da da başladı.

Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Daire Başkanlığı tarafından, hazırlanan ve 11 pilot ilde uygulanacak olan 'Narkotim Projesi' Bursa'da hayata geçirildi. Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı tarafından, uyuşturucuyla mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara ilave olarak geliştirilen ve uyuşturucunun sokak düzeyinde ulaşılabilirliğinin önlenmesi amacıyla başlatılan proje kapsamında Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun telekonferans yöntemiyle katılımıyla Polis Akademisi'nde düzenlenen törenle pilot bölge seçilen 11 ilde aynı anda başlatıldı. Bursa'da yapılan törene Vali Minür Karaloğlu, Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık, İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar ile çeşitli kurum müdürleri katıldı.

İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, son bir yıl içinde uyuşturucu ile mücadele kapsamında 3 bin 742 kişiye işlem yapıldığını ve bu kişilerden 498 kişinin tutuklandığını söyledi. Ayrıca operasyonlar kapsamında bin 924 kilo uyuşturucu madde, 91 bin 183 adet uyuşturucu hap yakalandığını belirterek yaklaşık 150 bin kişiye ise uyuşturucu ile ilgili bilgilendirme yapıldığını belirtti.

Vali Minün Karaloğlu ise yeni kurulan Narkotim'lerin başta okul önleri olmak üzere sokak aralarına kadar girerek uyuşturucu satıcılarıyla mücadele edeceğini söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise yaptığı konuşmada yaşanabilir bir kent olmak için güvenliğin önemli olduğunu bunun için Emniyet Müdürlüğü'ne araç desteği konusunda yardımlarının devam edeceğini söyledi.

Hüseyin TÜCCAR- Faruk KAHRAMAN/BURSA, (DHA)-

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa Narkotimler, Bursa'da da Göreve Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement