Bursa'nın Kurtuluş Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

Bursa'nın Kurtuluş Yıl Dönümü

Bursa\'nın Kurtuluş Yıl Dönümü

Tophane'den kortej yürüyüşüyle başlayan etkinlikler kapsamında kılıç kalkan ile halk oyunu gösterileri sunuldu.

11.09.2014 14:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 92'nci yıl dönümü kutlandı.

Vali Münir Karaloğlu, Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bazı milletvekilleri, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle vatandaşlardan oluşan kortej, Tophane'deki Saltanat Kapı'dan Atatürk Caddesi'nde yer alan Atatürk Anıtı'na kadar yürüdü.

Korteje, Bursa Mehteran Takımı ve Tahtakıran Kılıç Kalkan Ekibi ile Büyükşehir Belediye Bandosu eşlik etti.

Anıt önünde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kent Müzesi önündeki tören alanına geçildi.

Törende konuşan Altepe, Bursa'nın işgalinin 2 yıl 2 ay 2 gün sürdüğünü söyledi.

Kentin 8 bin 500 yıllık geçmişe sahip olduğunu ve 1326'da Orhan Gazi tarafından fethedildikten sonra adeta altın günlerini yaşamaya başladığını dile getiren Altepe, şunları kaydetti:

"Bursa'nın işgaliyle TBMM kürsüsüne yas ifadesi olarak siyah bir örtü örtülmüş ve kurtuluş gerçekleşince kadar orada kalmıştır. Bursa için 11 Eylül, kurtuluş ve zafer gününün adıdır. Düşman o gün bir kez daha şahit olmuştur; Anadolu insanın cesaretine ve esarete boyun eğmeyeceğine. Bu ülkeyi, bu vatanı bölmek, parçalamak isteyen, bu milleti yok etmek isteyen hainler amaçlarına ulaşamadı ve kıyamete kadar da ulaşamayacak. Yüzyıllarca huzur içinde yaşadığımız, nimetlerinden istifade ettiğimiz bu kenti bizlere emanet eden, başta Osman Gazi ve Orhan Gazi olmak üzere, özellikle son dönemde de kurtuluş mücadelemizin başkomutanı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz."

Daha sonra mehter takımı tarafından konser verilip kılıç kalkan ekibince gösteri sunuldu.

Tören, Osmangazi Belediyesi ile Bosna Hersek, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Makedonya ve Kosova'dan gelen ekiplerin halk oyunu gösterileriyle sona erdi. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bursa'nın Kurtuluş Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement