Bursa'nın Su Samurları Fotokapanla Görüntülendi - Son Dakika
Güncel

Bursa'nın Su Samurları Fotokapanla Görüntülendi

Bursa\'nın Su Samurları Fotokapanla Görüntülendi

Bursa'da sulak alanlarda yaşayan su samurları, tür popülasyonunu takip etmek amacıyla kurulan fotokapan sayesinde doğal yaşam alanında görüntülendi.

17.02.2017 13:16  Güncelleme: 14:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'nın İznik, Gemlik ve Orhaneli ilçelerindeki sulak alanlarda yaşayan su samurları, Doğa Koruma ve Milli Parklar 2'nci Bölge Müdürlüğü tarafından kurulan fotokapanlar sayesinde görüntülendi. Nesli tehlike altında olan su samuru türünün devamı için fotokapanlar kritik öneme sahip.

TÜR POPÜLASYONLARI TAKİP EDİLİYOR

Doğa Koruma ve Milli Parklar 2'nci Bölge Müdürlüğü tarafından Bursa'da su samurlarının yayılış gösterdiği alanların belirlenmesi amacıyla fotokapan ve dolaylı gözleme çalışmaları yapılıyor. Çalışmalar sonucu İznik Gölü Çakırcalı, Gemlik Körfezi, Orhaneli Sadağı Kanyonu ve Kocadere'de su samurlarının yaşadığı belirlendi. Tür popülasyonlarına ilişkin izleme ve koruma faaliyetlerinin devam ettiği bildirildi.

POPÜLASYONLARI GÜN GEÇTİKÇE AZALIYOR

Nehir ve göllerin yer aldığı ekosistemlerde besin zincirinin en üst halkasını oluşturan etçil memelilerden biri olan su samuru (Lutra lutra), sansargiller (Mustelidae) familyasına üyesi. Dünya üzerinde geniş yayılış gösteren bir tür olmasına rağmen, yaşam alanlarındaki bozulmalar nedeniyle popülasyonları gün geçtikçe azalan su samurları Uluslararası Doğa Koruma Birliği'nin Nesli Tehdit Altındaki Türler Kırmızı Listesi'nde, 'Neredeyse Tehdit Altında' kateogorisinde yer alıyor. Bu nedenle, yayılış alanlarının ve popülasyonlarının belirlenmesi, korunması ve tür hakkında farkındalık oluşturulması, türün neslinin devamını sağlamasında kritik öneme sahip.

Bursa'nın Su Samurları Fotokapanla Görüntülendi
Bursa'nın Su Samurları Fotokapanla Görüntülendi

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa'nın Su Samurları Fotokapanla Görüntülendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement