Bursa'nın Yeni Bulvarı Adım Adım Açılıyor - Son Dakika
Yerel

Bursa'nın Yeni Bulvarı Adım Adım Açılıyor

Bursa\'nın Yeni Bulvarı Adım Adım Açılıyor

Bursa’yı Acemler’den Samanlı’ya kadar gerdanlık gibi saracak Çelebi Mehmet Bulvarı’nın yüzde 75’lik bölümünün kamulaştırmasının tamamlandığını ve yıkım çalışmalarının sürdüğünü belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bulvarın yıl sonuna kadar hizmete alınacağını söyledi.

31.03.2015 11:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'yı Acemler'den Samanlı'ya kadar gerdanlık gibi saracak Çelebi Mehmet Bulvarı'nın yüzde 75'lik bölümünün kamulaştırmasının tamamlandığını ve yıkım çalışmalarının sürdüğünü belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bulvarın yıl sonuna kadar hizmete alınacağını söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Çelebi Mehmet Bulvarı için Küçükbalıklı ile Altınova mahallelerinde kamulaştırılan binaların yıkım çalışmalarını izledi. Bursa'nın yaşanabilir bir kent olması yolundaki faaliyetlere hızla devam ettiklerini belirten Başkan Altepe, kenti yıkarak güzelleştirdiklerini ifade etti. Plan üzerinde bulunup da uygulamada olmayan yolları açmak için kamulaştırma yaptıklarını, kamulaştırılan binaları ortadan kaldırarak trafiği rahatlatacak çözümler ürettiklerini söyleyen Başkan Altepe, "Özellikle sıkıntıların yaşandığı Osmangazi ile Yıldırım ilçelerindeki yolların açılması yönündeki çalışmalara ağırlık verdik. Buralarda yol açmak için her gün en az 1 bina yıkıyoruz" dedi.

Başkan Altepe, Acemler'den Samanlı'ya kadar Bursa'yı gerdanlık gibi saracak Çelebi Mehmet Bulvarı'nda da sona yaklaştıklarını açıkladı. Bulvarın Yeni Yalova Yolu'na kadar olan bölümünün tamamlandığını ve hizmete alındığını, Veysel Karani Mahallesi'nden Yıldırım etabı çalışmalarının başlatıldığını hatırlatan Başkan Altepe, Küçükbalıklı ile Altınova mahalleleri arasındaki kamulaştırma ve yıkım çalışmalarının hızla devam ettiğini söyledi. Hizmete giren kısmıyla bulvarın önemli oranda ortaya çıktığını, arada kalan Küçükbalıklı ile Altınova mahallelerinde yasal engeller nedeniyle gecikmelerin yaşandığını ifade eden Başkan Altepe, "Şu anda buradaki yıkım çalışmalarımız da sürüyor. İki mahallede 200 parselden yüzde 52'sinin kamulaştırması tamamlandı. Diğerleriyle ilgili de çalışmalarımız devam ediyor" diye konuştu.

Başkan Altepe, Çelebi Mehmet Bulvarı için şu ana kadar 35 milyon TL'lik kamulaştırma bedeli ödediklerini belirtti. Belediyeye çağrılan mülk sahiplerinin yüzde 75'iyle anlaşma sağlandığını, kalan yüzde 25'lik kısmıyla da mülkiyet sorunlarının yaşandığını vurgulayan Başkan Altepe, "Anlaştığımız kısımların yıkım çalışmalarını tamamladık ya da sürdürüyoruz. Anlaşamadığımız kısımları da mahkeme yoluyla aşacağız. Hedefimiz yıl sonuna kadar bu yolun tamamen açılması" şeklinde konuştu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bursa'nın Yeni Bulvarı Adım Adım Açılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement