Bursa Osb'ye Heliport Alanı Geliyor - Son Dakika
Ekonomi

Bursa Osb'ye Heliport Alanı Geliyor

Bursa Osb\'ye Heliport Alanı Geliyor

Bursa OSB sınırları içerisinde akredite bir helikopter alanı kurmayı planlayan BOSİAD yönetimine, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’den Helitaksilerle destek sözü geldi.

28.02.2015 10:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa OSB sınırları içerisinde akredite bir helikopter alanı kurmayı planlayan BOSİAD yönetimine, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'den Helitaksilerle destek sözü geldi.

İlker Oral başkanlığındaki Bursa Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BOSİAD) yönetimi, Vali Karaloğlu'nun ardından ikinci ziyaretini Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye yaptı. Burulaş başkanlık makamındaki görüşmede, çevreye duyarlı sanayi tesislerinin ödüllendirileceği yarışma ve OSB sınırları içerisinde kurulması planlanan Heliport Projesi konuşuldu.

Kuruluşundan bu yana BOSİAD'a verdiği desteklerden ötürü Başkan Altepe'ye teşekkür eden BOSİAD Başkanı İlker Oral, "Yakın zamanda bir bayrak teslim aldık. Yeni dönemde de sanayicilerimizin birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde olması, OSB yönetimimizle de önemli yatırımlara imza atılması noktasında iç içe çalışacağız" dedi.

YENİ PROJELER GELİYOR

Başkan Altepe'ye, BOSB sınırları içerisindeki tüm fabrikalara açık çevre ile ilgili bir yarışma düzenledikleri bilgisini veren Oral, Dünya Çevre Günü'nde yapacakları bir organizasyonla da bu konudaki örnek firmaları ödüllendireceklerini söyledi. Çevreye karşı duyarlılığı ve farkındalığı artırmak istedikleri belirten Oral, yarışmayı daha prestijli bir platforma taşımayı arzu ettiklerini kaydetti.

Hem Bursa OSB hem de şehre değer katacak önemli bir projelerinin daha olduğunu açıklayan Oral, "OSB içerisinde 2 hangarı olan, 4 helikopterin inebileceği, VIP salonunun bulunacağı bir Heliport Projesi hayata geçirmeyi planlıyoruz. Bu proje içerisinde belirlenecek alan akredite edilmiş alan olacak. Dışarıdan gelen helikopterlerin de konaklayabileceği kapalı mekanlar bulunacak. Helitaksilerin de bu proje içerisinde değerlendirilmesini arzu ediyoruz" diye konuştu.

"YETKİLER YERELE VERİLMELİ"

Çevre ile ilgili konularda sadece cezalandırma değil, mükafatlandırma, teşvik etme, örnek göstermenin de olması gerektiğini kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de "Bu yarışmanın son derece önemli kazanımlar sağlayacağına inanıyorum. Büyükşehir olarak biz de çevre yatırımlarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Artık derelere akan atık su kesinlikle kalmayacak. Bir yandan üretim yaparken, diğer taraftan da insan ve çevre sağlığını gözetmek zorunayız. Bu konuda Ankara'dan çevre yetkilerinin bize verilmesini istedik. Yerele yetki verildiğinde otokontrol daha iyi sağlanacaktır" dedi.

HELİTAKSİLER BU PROJEDE KULLANILABİLİR"

BOSİAD'ın Heliport Projesi'ne destek olmaktan mutluluk duyacaklarını da vurgulayan Başkan Altepe, "Burada helikopterlerimiz var ve bu proje çerçevesinde kullanılabilir. Bursa'ya gidip gelecek yolcuları Helitaksiler taşıyabilir. Helikopter alımını kesinlikle düşünmeyin, o çok maliyetli olur. Biz bu konuda gereken desteği vermeye hazırız. Zaten bu Helitaksiler Bursa kullansın diye var" ifadelerini kullandı. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Bursa Osb'ye Heliport Alanı Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement