Bursa Semalarında "Solotürk" Gösterisi 8 Haziran'da - Son Dakika
Yerel

Bursa Semalarında "Solotürk" Gösterisi 8 Haziran'da

Işıklar Askeri Hava Lisesince düzenlenen şenliğe katılacak Solotürk ekibi, Yunuseli Hava Meydanı'nda gösteri sunacak.

05.06.2014 14:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Işıklar Askeri Hava Lisesi tarafından Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) iş birliğiyle organize edilen "Işıklar Şenliği"nde, 8 Haziran'da Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı "Solotürk" ekibince gösteri uçuşu yapılacak.

Alınan bilgiye göre, Yunuseli Hava Meydanı'ndaki şenlik, 8 Haziran'da planör ve R/C model uçak gösterileriyle saat 15.00'te başlayacak.

Mehter takımının gösterisinin ardından Türk Hava Kurumu (THK) ekipleri, paramotor, planör gösterisi sunacak ve "Yarasa Adam" olarak tanınan Kemal Buhara, paraşütle atlayacak.

Pilot Ali İsmet Öztürk'ün de gösteri uçuşu yapacağı şenlik, Özel Kuvvetler Komutanlığına bağlı Muharebe Arama Kurtarma (MAK) Timinin temsili kurtarma operasyonu ve Solotürk ekibinin gösteri uçuşuyla devam edecek. Etkinliğin sonunda müzik grubu Gripin tarafından konser verilecek.

Şenlikte, 550 metrekarelik stant kuracak BTSO da çocuklarla gençlerin uzay ve havacılığa özendirilmesi için bazı etkinlikler düzenleyecek. Flipbook, Slow Motion, Flogos, Augmented Reality gibi birçok sürprize yer verilecek organizasyon kapsamında Fransız Astronot Patrick Baudry, BTSO'nun konuğu olarak şenliğe katılacak.

Etkinlikleri vatandaşlar da izleyebilecek.

Bu arada, şenlikle ilgili çalışmalar kapsamında Işıklar Askeri Hava Lisesinin tanıtıldığı kısa belgesel film hazırlandı. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bursa Semalarında 'Solotürk' Gösterisi 8 Haziran'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement