Bursa Sevdası Klibe İşlendi - Son Dakika
Yerel

Bursa Sevdası Klibe İşlendi

Bursa Sevdası Klibe İşlendi

Bursa’nın tarihi ve doğal güzelliklerinin tanıtımı için her argümanı sonuna kadar kullanan Büyükşehir Belediyesi, sevilen bir Keles türküsü eşliğinde Bursa klibi çekti.

26.01.2015 09:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'nın tarihi ve doğal güzelliklerinin tanıtımı için her argümanı sonuna kadar kullanan Büyükşehir Belediyesi, sevilen bir Keles türküsü eşliğinde Bursa klibi çekti.

Tarihi kültürel miras yatırımları ile Bursa'nın UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne alınmasını sağlayan Büyükşehir Belediyesi, kentin turizm pastasından aldığı payın artırılması hedefiyle şimdi de tanıtım çalışmalarına ağırlık verdi. Uludağ, Karacabey Longozu, Suuçtu Şelalesi, krater gölleri gibi doğal güzelliklerin turizme kazandırılması için de yoğun çaba harcayan Büyükşehir Belediyesi, kentin tüm değerlerini bir "Elimde sazım Bursa'da gözüm" adlı klipte topladı. Anonim bir Keles türküsü olan ve Bursa'yı anlatan 'Kıyıdan' türküsüne klip çeken Büyükşehir Belediyesi, 70'in üzerinde tarihi ve doğal mekanı tüm güzellikleriyle gözler önüne serdi.

Yönetmenliğini, Bursa'da çekilen ilk korku filmi ile vizyona girmeye hazırlanan Mücahit Pehlivan'ın yaptığı klibin kayıtlarında 38 saz sanatçısı enstrümanlarıyla görev aldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin aralarında bulunduğu 24 sanatçı vokallerde, 5-6 sanatçı da geri vokallerde türküye hayat verdi. Büyükşehir Belediye Konservatuarı sanatçılarının yanı sınıra Bursa sevdalısı sanatçıların da gönüllü olarak katıldığı klip çalışması, sabah namazından gün batımına kadar Bursa'da geçen bir günü, kentin doğal ve tarihi güzellikleriyle anlatıyor. Ulu Cami'den yükselen ezan sesinin ardından günün başladığı Bursa'da, çarşıda kepenk açan esnaf, demirci tezgahında bıçak işleyen bıçakçılar ve surlar bölgesindeki kılıç kalkan gösterisiyle hem bıçakçılığa hem de kentin önemli kültürel mirası kılıç kalkana vurgu yapılıyor.

Bursa'nın sahip olduğu tüm güzellikleri bir arada toplayan klip Avrupa Müze Akademisi'nin (EMA) dünya çapında düzenlediği yarışmada Görsel Miras dalında yarışacak. Bursa'nın dünya çapında tanıtılması anlamından daha şimdiden önemli bir rol üstlenen klip, Bursa sevdalılarının beğenisine sunuldu. Konuyla ilgili değerlendirme yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'nın tanıtımını yaparken farklı mecraları ve farklı yöntemleri kullandıklarını belirtti. Hazırlanan bu yeni çalışmayı farklı dillere de uyarlayacaklarını kaydeden Başkan Altepe, kentin turizm kimliğini öne çıkaracak yatırımların yanı sıra bu tür tanıtım çalışmalarına da ağırlık vereceklerini söyledi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bursa Sevdası Klibe İşlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement