Bursa Tarihi Kent Koşusunda Zafer Kenyalıların - Son Dakika
Güncel

Bursa Tarihi Kent Koşusunda Zafer Kenyalıların

Bursa Tarihi Kent Koşusunda Zafer Kenyalıların

Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen 15 kilometrelik koşuya 6 ülkeden bayanlarda ve erkeklerde 27 sporcu katıldı.

13.04.2014 13:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen 15 kilometrelik koşuya 6 ülkeden bayanlarda ve erkeklerde 27 sporcu katıldı. Yarışmada 970 kişi ilk ona girebilmek için mücadele etti.

Sabah 09.15'de verilen halk koşusunda ise 2 bin 180 kişi katıldı. Halk Koşusuna Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Ak Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar ve Büyükşehir ve Osmangazi Belediye meclis üyelerinin de katıldığı 15 kilometrelik Yarı Maraton ve Halk Koşusunun startını AK Parti Bursa Milletvekili Canan Candemir Çelik verdi.

Start öncesi konuşma yapan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Osmangazi Belediyesi olarak 10 yıldır Osmangazi'yi anma ve Bursa'nın fetih şenliklerini organize ediyoruz. Bugün Ulusalarası Yarı Maraton ve Halk Koşusu'nu dokuzuncu kez düzenliyoruz. Bu yıl yarışa katılım beklenenin üzerinde oldu. Halk koşusuna 2 bin 180, Uluslararası Yarı Maraton'a da 970 kişi katıldı. 6 ülkeden yabancı atletler geldi. Burada bizim amacımız tabi ki şehrin tanıtımına katkı sağlamak. Türkiye'de tarihle iç içe olan tek koşu bizim organizasyonumuz oluyor şeklinde konuştu.

Bayanlarda Kenya'dan Jepkoech Correti 0.48.15'lik derecesiyle birinci olurken Kasımpaşaspor'dan Ümmü Kiraz 0.49.44 derecesiyle ikinci, Etiopya'dan Karungu Jediah Wanjiru 0.52.24 ile üçüncü sırayı aldı. Üsküdar Belediyespor'dan Bahar Doğan dördüncü, Bursa Büyükşehir Belediyespor'dan Nilay Esen ise beşinci oldu.

Erkeklerde ise Kenya'dan Wilson Kiprono 0.42.41 ile ilk sırayı elde ederken, Fas'tan Jamel Chatbi 0.43 44 ile ikinci, Etiyopya'dan Fetene Alemu Regesa 0.44.41 ile üçüncü, Türkiye'den Bekir Karayel 0.44.59 ile dördüncü kazandı.

Daha sonra dereceye giren sporculara kupa, madalya ve Osmangazi Belediyesi tarafından para ödülleri Pınarbaşı Parkı'nda düzenlenen törenle verildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa Tarihi Kent Koşusunda Zafer Kenyalıların - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement