Bursa Tarihi Tahir Ağa Hamamında Restorasyon Çalışmaları - Son Dakika
Yerel

Bursa Tarihi Tahir Ağa Hamamında Restorasyon Çalışmaları

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe "Hedefimiz burayı bir an önce Mudanya'ya kazandırmak." dedi.

09.01.2015 10:15  Güncelleme: 10:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Büyükşehir Belediyesi, kent ziynetlerinin ayağa kaldırılması yönünde Mudanya'da yürütülen projelerden biri olan Tahir Ağa Hamamı'nın restorasyon ve rekonstrüksiyon çalışmasının devam etiğini bildirildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe yaptığı açıklamada, projenin ilkbahar aylarında tamamlanacağını ve tarihi mirasın yeni dönemde kültür merkezi olarak hizmet vereceğini belirtti.

Bursa'daki tüm medeniyetlerin izini ortaya çıkartma konusundaki çalışmaların hızla devam ettiğini dile getiren Altepe, "Bu kapsamda onlarca han, hamam, medrese, şifahane cami ve külliyenin bir bir ayağa kaldırıldı. Yapılan çalışmalar sonucunda Bursa UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne girdi. Osmanlı'dan kalan tüm zenginlikleri dünya tanıdı ve ortak değerler haline geldi. İnşallah sahil kentimiz Mudanya'da da kent ziyneti dediğimiz tarihi eserleri bir ayağa kaldıracağız. Mudanya'nın turizm pastasından hak ettiği payı almasını sağlayacağız."

Kamulaştırılarak Büyükşehir mülkiyetine geçen bu tarihi binadaki restorasyon çalışmalarının hızlı bir şekilde sürdüğünü ifade eden Altepe, "İnşallah bahar ayları sonunda burada, yani Mudanya'nın kalbinde, zeytin halinin kuzeybatı köşesinde, denize bakan güzel bir kültür merkezi doğacak. İlçenin sosyal ve kültürel hayatına katkı sağlayacak. Halkın toplandığı, yaz etkinliklerinin yapıldığı yaşayan bir merkez olacak. Hedefimiz burayı bir an önce Mudanya'ya kazandırmak. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bursa Tarihi Tahir Ağa Hamamında Restorasyon Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement