Bursa - Türsab Başkanı Ulusuoy: Lastiği Patlatan Rusya - Son Dakika
Güncel

Bursa - Türsab Başkanı Ulusuoy: Lastiği Patlatan Rusya

Bursa - Türsab Başkanı Ulusuoy: Lastiği Patlatan Rusya

Türsab Başkanı Ulusuoy: Lastiği patlatan Rusya BURSA'da konuşan Türkiye Seyahat Acentalar Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy, Rusya'daki ekonomik krizin Türkiye'ye gelen turist sayısını yüzde 20 etkilediğini belirterek, 'İngilizler, Amerikalılar ve Almanlar'da artış var. Sadece Ruslar'da düşüş var. Bu da arabanın lastiğinin patlamasına benziyor.

26.06.2015 13:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türsab Başkanı Ulusuoy: Lastiği patlatan Rusya

BURSA'da konuşan Türkiye Seyahat Acentalar Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy, Rusya'daki ekonomik krizin Türkiye'ye gelen turist sayısını yüzde 20 etkilediğini belirterek, 'İngilizler, Amerikalılar ve Almanlar'da artış var. Sadece Ruslar'da düşüş var. Bu da arabanın lastiğinin patlamasına benziyor. Lastiği de biz patlatmadık. Lastiği patlatan Rusyaö dedi.

TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy, Çelik Palas Otel'de düzenlenen iftar programı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı. Türkiye'ye gelen turist sayısında azalma olduğuna ilişkin bir takım iddiaların olduğunu ancak bu iddiaların rakip ülkeler tarafından ortaya atıldığını ifade eden Ulusoy, bu yıl Türkiye'ye 43.5 milyon civarında turist geleceğini söyledi.

Özellikle Türkiye'nin güney bölgelerinde Rus turist sayısında düşüş yaşandığını hatırlatan Ulusoy, 'İngilizler, Amerikalılar ve Almanlar'da artış var. Sadece Ruslar'da düşüş var. Bu da arabanın lastiğinin patlamasına benziyor. Lastiği de biz patlatmadık. Lastiği patlatan Rusya. Ekonomik krizin getirmiş olduğu nedenlerden dolayı Rusya pazarında yüzde 20 kaybımız var. Ama Alman pazarında yüzde 13 artışımız var. Ortadoğu'da da artışımız var. Ben turist sayısında geçen yılki rakamı tutturacağımıza inanıyorumö dedi.

Erken rezervasyon ile kendi vatandaşlarımıza da tatil yapma imkanı sunduklarını kaydeden Ulusoy, 'Gayet başarılı bir şekilde devam ediyor. İnanıyorum ki bu sezonu da geçen seneki rakamları yakalayarak, belki birazda artış göstererek elde etmiş olacağız. Şunu da kabul etmek lazım. Antalya ve İstanbul gibi turizm bölgelerinde 50 bin yatak devreye girmiş. 50 bin yatak devreye girince arzda artış oluyor. Talebinde ona göre artması lazım. 50 bin yatağın devreye girmesi ve yapılan bu otellerin artış göstermesi turizm açısından olumlu bir durum. Türkiye bir turizm ülkesi. Güvenilir bir ülkeö dedi.

SURİYE'DEKİ SAVAŞLA İLGİLİ ALGI OPERASYONU

Suriye'de yaşanan çatışmaların turizm açısından Türkiye'ye etkilerinin olduğunu, ancak yanlış algı operasyonu ile rakip ülkelerin Türkiye'yi savaş ülkesi gibi göstermeye çalıştıklarını ifade eden Ulusoy, 'Suriye sınırına en yakın olan ilimiz Şanlıurfa. Ama neredeyse İstanbul'u savaşın içinde gösteriyorlar. Bunlar rakiplerin yapmış olduğu uygulamalar. Ben bundan bir fayda sağlanacağına inanmıyorumö dedi.

Türkiye sınırdaki ülkelerin birçoğunda siyasi ve ekonomik anlamda istikrar olmadığına değinen Ulusoy, 'Savaş içinde olan Irak ve Suriye, ekonomik krizle uğraşan Yunanistan, Kırım ve Ukrayna ile uğraşan Rusya var. ve bunların içinde, ateş çemberinin içinde bulunan Türkiye var. Tüm bunlara rağmen Türkiye'de turist sayısı açısından 42 milyonu yakalamaya çalışıyor. Bu sebepten dolayı ben Türkiye'deki meslektaşlarımın başarılı olduğuna inanıyorum. ve bu pazarın gelişeceğine inanıyorumö şeklinde konuştu.

İZNİK PROJESİ

Bursa'nın tarihi ilçelerinden olan İznik için turizm projesi geliştireceklerini söyleyen Ulusoy, 'Çalışmalar yapıyoruz. İznik inanç turizmi açısından çok önemli bir ilçe. İnanç turizminin gelişmesi açısından, Hristiyanlığın yayıldığı, dini toplantıların yapıldığı İstanbul, İznik ve Efes- Meryem Ana Türkiye'nin ele geçilmez değerlerindendir. Onun için İznik'teki gölün içindeki kilise ve amfi tiyatroyla zaten İznik tarihin üzerinde oturuyor. İznik, oturduğu tarihe sahip çıksa yeterö dedi.

HEDEF 43.5 MİLYON TURİST

Geçen yıl yurt dışından Türkiye'ye gelen turist sayısının 42 milyon 156 bin olduğunu belirten Ulusoy, bu sene turist sayısında yüzde 3 ile 4 oranında bir artış beklediklerini ancak yaşanan gelişmelerden dolayı bu oranın yüzde 1 ile 2 arasında olacağını söyledi. Bu oranın Türkiye açısından başarılı olduğuna dikkat çeken Ulusoy, 'Bu sene 43.5 milyon turist bekliyoruz. Arapların bu payda oranı önemli. Türkiye'nin Müslüman bir ülke olması onları rahat ettiriyor. Biz gelenin giydiği kıyafete veya onun hangi ırktan olduğuna bakmıyoruz. Arap kelimesini dahi kullanmak istemiyorum çünkü bu o insanlara saygısızlık demek. Ama Ortadoğu ülkelerinden Türkiye'ye gelen turist sayısında önemli bir artış var. Türkiye'nin ikliminin uygun olması turistleri Türkiye'ye çekiyorö dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa - Türsab Başkanı Ulusuoy: Lastiği Patlatan Rusya - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • IMF, 2024 Küresel Ekonomik Büyüme Tahminini Yükseltti
    20:52 IMF, 2024 Küresel Ekonomik Büyüme Tahminini Yükseltti

    Uluslararası Para Fonu (IMF), 2024 için küresel ekonomik büyüme tahminini Ocak ayındaki tahminine göre 0.1 puan artırarak %3.2 olarak revize etti. IMF'nin Nisan ayı Dünya Ekonomik Görünüm raporuna göre, gelişmiş ekonomilerin bu yıl %1.7 büyümesi bekleniyor. Raporda, COVID-19 pandemisinin ve Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin yanı sıra düşük üretkenlik, artan jeoekonomik parçalanma gibi faktörlerin büyümeyi olumsuz etkilediği belirtildi. IMF, 2024 yılı için küresel ekonomik büyüme tahminini ise son yılların en düşük seviyesi olan %3.1 olarak açıkladı. IMF, enflasyonun düşmesine rağmen faiz oranlarının arttığını ve yüksek borçlu gelişmekte olan ülkeler için borç dinamiklerinin daha az olumlu hale geldiğini belirterek ülkelerin mali tamponlarını yeniden oluşturmalarını önerdi.

  • Muğla'da 34 düzensiz göçmen yakalandı, 25'i kurtarıldı
    20:49 Muğla'da 34 düzensiz göçmen yakalandı, 25'i kurtarıldı

    Muğla'nın Datça ilçesinde iki ayrı düzensiz göçmen olayında 12'si çocuk 34 düzensiz göçmen yakalanırken, 13'ü çocuk toplam 25 düzensiz göçmen kurtarıldı. Lastik botun su alarak batma tehlikesi yaşaması üzerine Sahil Güvenlik ekipleri müdahale etti ve 25 düzensiz göçmen kurtarıldı. Ayrıca, başka bir lastik bot da durdurularak içindeki 34 düzensiz göçmen yakalandı.

  • Sivas'ta devrilen otomobilin sürücüsü tedavi altına alındı
    20:43 Sivas'ta devrilen otomobilin sürücüsü tedavi altına alındı

    Sivas'ta meydana gelen trafik kazasında, Ş.T.B. yönetimindeki bir otomobil park halindeki araca çarptıktan sonra devrildi. Kazada yaralanan sürücü, ambulansla Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

  • Kandıra'da traktörü gölette mahsur kalan kişi kurtarıldı
    20:39 Kandıra'da traktörü gölette mahsur kalan kişi kurtarıldı

    Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde yaşayan Fevzi O., traktörünü yıkamak için girdiği Arıklar Göleti'nde mahsur kaldı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle Fevzi O. kurtarıldı ve traktörü de iş makinası yardımıyla çıkarıldı.

  • Sakarya'da çıkan yangında çok sayıda büyükbaş hayvan telef oldu
    20:38 Sakarya'da çıkan yangında çok sayıda büyükbaş hayvan telef oldu

    Sakarya'nın Karapürçek ilçesinde bulunan bir besi çiftliğinde çıkan yangında, dumandan etkilenen bir kişi hastaneye kaldırıldı ve çok sayıda büyükbaş hayvan telef oldu. Yangın, samanlık, ev ve ahıra sıçradı ve itfaiye ekipleri tarafından kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları devam ediyor.

  • Otomobil lastiğini kesti, kendisini durdurmaya çalışan şahsı bıçakladı
    20:33 Otomobil lastiğini kesti, kendisini durdurmaya çalışan şahsı bıçakladı

    Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde bir otomobilin lastiğini kesen bir şahıs ile onu durdurmaya çalışan bir kişi arasında kavga çıktı. Bıçak ve sopayla birbirine giren 2 şahıs yaralandı. Olay, Şeyh Sinan Mahallesi Garaj 2. Sokak üzeri Eski Sanayi mevkiinde meydana geldi. İddiaya göre, bir aracın lastiğini bıçakla kesen S.S. isimli şahıs, o esnada yol kenarında oturan E.K. tarafından görüldü. Aracın zarar gördüğünü fark eden E.K., bıçaklı saldırgana tepki gösterdi. İkili arasında çıkan tartışma büyüyerek kavgaya dönüştü. Çıkan kavga sonrası ikili bıçak ve sopayla birbirine girdi. S.S. sopayla başından yaralanırken, E.K. de bıçak darbesiyle bacağından yaralandı. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaralılara ilk müdahaleyi yaptı. Yaralılar, ambulanslarla Çorlu Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Olayla ilgili polis tarafından inceleme başlatıldı.

  • Silivri'de kahvehaneye av tüfeğiyle saldırı kamerada
    20:31 Silivri'de kahvehaneye av tüfeğiyle saldırı kamerada

    İstanbul Silivri'de bir kişi aralarında husumet bulunan şahsın kahvehanesine av tüfeği ile saldırı gerçekleştirdi. Saldırı anı güvenlik kamerasına yansıdı. Şüpheli jandarma tarafından yakalandı ve ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

  • Doruk Erolçevik, Eskrim Dünya Şampiyonası'nda Altın Madalya Kazandı
    20:30 Doruk Erolçevik, Eskrim Dünya Şampiyonası'nda Altın Madalya Kazandı

    Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası'nda mücadele eden Doruk Erolçevik, Mısırlı rakibi Eslam Osama'yı yenerek dünya şampiyonu oldu. Erolçevik, erkekler epede ilk dünya derecesini elde ederek Türk eskrim tarihinde bir ilke imza attı. Şampiyonluk madalyasını T.C. Suudi Arabistan Krallığı Büyükelçisi Prof. Dr. Emrullah İşler'in elinden aldı.

  • Batman'da Sason Çayı'na uçan araç kayalıklarda asılı kaldı
    20:28 Batman'da Sason Çayı'na uçan araç kayalıklarda asılı kaldı

    Batman'da bir hafif ticari araç, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu Sason Çayı'na uçtu ve kayalıklarda asılı kaldı. Araçta mahsur kalan 2 kişi ekiplerin yoğun çalışmaları sonucu kurtarıldı.


Advertisement