Bursa Uludağ'da Kazalara Karşı Tabela ve Fileli Önlem - Son Dakika
Güncel

Bursa Uludağ'da Kazalara Karşı Tabela ve Fileli Önlem

Bursa Uludağ\'da Kazalara Karşı Tabela ve Fileli Önlem

Uludağ'da kazalara karşı tabela ve fileli önlem Uludağ'da, 7 yaşındaki Elif Uymuşlar'ın kızakla kayarken düşüp iç kanaması sonrası ölümü ardından, kazanın olduğu bölge, filelerle çevrilerek önlem alınırken, kayak pistlerine Bursa Valiliği'nce uyarı tabelaları konuldu.

27.01.2015 17:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uludağ'da kazalara karşı tabela ve fileli önlem

Uludağ'da, 7 yaşındaki Elif Uymuşlar'ın kızakla kayarken düşüp iç kanaması sonrası ölümü ardından, kazanın olduğu bölge, filelerle çevrilerek önlem alınırken, kayak pistlerine Bursa Valiliği'nce uyarı tabelaları konuldu. Denetimin yetersiz olduğu Uludağ'da güvenlikten sorumlu olan jandarma, pistlerin durumlarını, tehlike boyutlarını ve alınması gereken önlemleri tespit etmeye başladı. Jandarma sorunları rapor halinde Orman ve Su işleri 2'nci Bölge Müdürlüğü'ne verecek.

İstanbul'da oturan ve sömestr tatili nedeniyle geldiği Uludağ'da, annesi Ceyda Uymuşlar ile bindiği kızağın devrilmesi sonucu kırılan kaburgası karaciğerini parçalanan Elif Uymuşlar'ın ölümüyle ilgili soruşturma devam ediyor. Olayda yaralan ve kızının öldüğünü taburcu olduktan sonra öğrenen Ceyda Uymuşlar'ın yazılı ifadesinin daha sonra alınacağı belirtildi. Elif Uymuşlar'ın ölümünden sonra Uludağ'da iki bölgede kullanılan kayak pistleri ile bu pistlere tatilcileri taşıyan, teleski, telesiyej ve gondoldan oluşan toplam 17 pistin güvenliği jandarma tarafından tekrar incelenmeye başlandı.

Tehlikeli olan pistlerin bulunduğu yerlere Bursa Valiliği tarafından uyarı tabelaları konulurken, jandarma bu pistlerin dışına çıkılmaması için bölgenin filelerle kaplanması için Uludağ'dan sorumlu olan Bursa Orman ve Su İşleri 2'nci Bölge Müdürlüğü'ne rapor sunacak. Uludağ'da özellikle kayak sezonunda devriye sayısını artıracak olan jandarmanın, oteller bölgesinin dışına taşınan kar motorlarının güzergahlarını da özellikle kontrol edeceği belirtildi.

"KAZIK YAPILAN ALAN SORUMLULUĞUMUZ DIŞINDA"

Sömestre tatili nedeniyle yoğunluk görülen Uludağ'da, Elif Uymuşlar'ın ölümüyle sonuçlanan kızak kazası sonrası, bazı kişilerin oteller bölgesi ve bölge dışında kendilerine göre kızak yapmaları dikkat çekti.

Uludağ'da isteyenin istediği yerde kızak ve kayak yapamayacağını belirten Bursa Orman ve Su İşleri 2'nci Bölge Müdürü Yahya Güngör, bu bölgede kızak yapılacak alanları kendilerinin belirleyip, tahsis ettiklerini söyledi. Kayak sezonu öncesi toplanan Milli Parklar Koordinasyon Kurulu'nda alınan karar gereği, güvenilir kızak yapması için Yazıcı Camii'nin hemen yanında bulunan alanı, bu iş için tahsis ettiklerini, bunun dışında kızak yapılmaması gerektiğini belirten Güngör, Elif Uymuşlar'ın öldüğü kazada, anne Ceyda Uymuşlar'ın kızak aldığı işletmecinin kendileriyle bir ilgisinin olmadığını, bu yer hakkında kendilerinin de rapor tutup, savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını ekledi.

VALİ KARALOĞLU: SORUŞTURMA SÜRDÜRÜLÜYOR

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Elif Uymuşlar'ın ölümüyle ilgili soruşturmanın çok yönlü olarak sürdüğünü söyledi. Hazırlanan ön otopsi raporunda, Elif Uymuşlar'ın ezilme sonucu yaşanan iç kanama nedeniyle öldüğünü belirten Karaloğlu, özellikle hafta sonları 35 bin kişiyi ağırlayan Uludağ'da gerekli önlemleri almalarına rağmen bu tür olayların maalesef yaşandığına dikkat çekti. Karaloğlu, kaybolma olaylarının görülmemesi için Uludağ'a tırmanan dağcıların gerekli izin almaları ve jandarmaya bilgi vermelerini de istedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa Uludağ'da Kazalara Karşı Tabela ve Fileli Önlem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement