Bursa Uludağ?da Otopark Sorunu Çözüldü - Son Dakika
Güncel

Bursa Uludağ?da Otopark Sorunu Çözüldü

Bursa Uludağ?da Otopark Sorunu Çözüldü

Türkiye'nin en önemli kış turizm merkezlerinden olan ve özellikle kayak sezonunda otopark bulunmaması nedeniyle büyük bir trafik karmaşasının yaşandığı Uludağ'daki otopark sorunu çözülüyor.

01.12.2016 18:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin en önemli kış turizm merkezlerinden olan ve özellikle kayak sezonunda otopark bulunmaması nedeniyle büyük bir trafik karmaşasının yaşandığı Uludağ'daki otopark sorunu çözülüyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından 1'inci ve 2'nci Oteller Bölgesi'nde yaptırılan toplam bin 400 araç kapasiteli 3 ayrı açık otopark ile bu sezon otel önlerine ve cadde üzerine park etme sorununun ortadan kalkacağı belirtildi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, özellikle kayak sezonunda yaşanan trafik karmaşasına son vermek için önemli bir yatırım gerçekleştirdi. 2015 yılında 940 bini teleferikle olmak üzere bir milyon 605 bin kişinin ziyaret ettiği Uludağ'da, hafta sonları zirveye gelen araç sayısı 40 bine ulaşıyor. Zirvede, otopark olmaması yüzünden tatilcilerin araçlarını otel önlerine ve cadde üzerine park etmesi bir taraftan kayak yapmak isteyenlerin yürümesine engel olurken, bir taraftan da Uludağ'a yakışmayan görüntü kirliliğine yol açıyordu. Bu sorunun çözümü için düğmeye basan Büyükşehir Belediyesi, 2'inci Bölgedeki teleferik istasyonunun karşısına 800 araçlık, Oteller Camisi'nin yanında bulunan alana 400 araçlık ve Alkoçlar Otelin üzerine de 200 araçlık otopark alanı kazandırdı. Bu alanlar otopark olarak düzenlenirken, BURBAK tarafından işletilecek bu park alanları sayesinde otel önlerine ve cadde üzerine park edilmesine de izin verilmeyecek.

BAŞKAN VE BÜROKRATLARI İNCELEMEDE BULUNDU

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve Burbak yöneticileri ile birlikte bu sezon hizmete alınacak otopark alanlarında incelemelerde bulundu.

Yaşanan trafik ve parklanma karmaşasının Uludağ'a prestij kaybettirdiğini kaydeden Başkan Altepe, "Sayın Valimizin de girişimleriyle Büyükşehir Belediyemiz ve tüm kurumlarımızla işbirliği içinde Uludağ'ın tekrar cazibe merkezi olması için çalışmaları hızlandırdık" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa Uludağ?da Otopark Sorunu Çözüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement