Bursa - Ünlü Tasarımcıdan İnegöllü Mobilyacılara Ders Gibi Öneriler - Son Dakika
Güncel

Bursa - Ünlü Tasarımcıdan İnegöllü Mobilyacılara Ders Gibi Öneriler

Bursa - Ünlü Tasarımcıdan İnegöllü Mobilyacılara Ders Gibi Öneriler

Ünlü tasarımcıdan İnegöllü mobilyacılara ders gibi öneriler BURSA'nın İnegöl ilçesindeki konuşan Tasarımcı Karim Rashid, İnegöllü mobilyacılara tavsiyelerde bulundu.

29.03.2015 23:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ünlü tasarımcıdan İnegöllü mobilyacılara ders gibi öneriler

BURSA'nın İnegöl ilçesindeki konuşan Tasarımcı Karim Rashid, İnegöllü mobilyacılara tavsiyelerde bulundu. Mobilyacılardan, kendi orjinal ürünlerini yapmasını isteyen Rashid, global parazda başarılı olmak, marka yaratılmak isteniyorsa, mutlaka orjinal olunması gerektiğini söyledi.

İnegöl'de Tasarım Merkezi'nin açılışına katılan Tasarımcı Karim Rashid, basın toplantısı düzenledi. Rashid, İnegöl'de açılışını yaptıkları tasarım merkezi ile İnegöl'de yapılan mobilyaların tasarıbını nasıl buluyorsunuz sorusunu yanıtladı. Sözlerine, "Dürüst olayım mı?" diyerek başlayan Karim Rashid, "Buranın, yaratıcılığı geliştirici bir yer olmadığını düşünüyorum. Büyük camdan bir fanus, ağaçların asılı olduğu büyük bir yer beklentisi içindeydim. Büyük bir video ekranının olduğu, dizaynların çok rahat görsel çalışmalar yapabileceği bir yere geleceğini düşünüyordum. Ama geldiğimde griler, kahve renklerle döşenmiş bir yer gördüm. Konseptleri geliştirmek için yeni dizaynırlara ihtiyaç var. Markaların yeni dizaynırlara ihtiyacı var. Tabi bunun için bir çadır bile yeterli olabilir. Tasarım merkezinde birçok kataloğu inceleme fırsatım oldu. Katalogları yan yana koyduğunuz zaman hepsinin birbirinin kopyası olduğunu ve her bir firmanın da farklı yönü var. Kimisi modern, kimisi klasik. O yüzden tam anlamıyla bir yorum belirtmek çok zor. Orijinal bir çalışmayı görmek çok zor. Bu sektör içerisinde çok çalışmalarım oldu. İtalyan tasarımlarını görmek şansınız oluyor. Bunu fark edebiliyorum. Sizin bünyenizde henüz böyle bir şey göremedim" dedi.

Yöneltilen bir başka soru üzerine, İnegöl mobilyasının adını daha önce duymadığını söyleyen Rashid, "Ama umutsuz olmamak gerekiyor. Burada bin 300 mobilya firması var, belki daha fazla. ve bunlar yarın anıtsal bir değer ortaya çıkartabilecekler. Bununla alakalı cesaretli olunması gerekiyor. Ben herkeste bunun olması gerektiğini düşünüyorum. Mobilya almak, araba yada cep telefonu almak gibi olmalı. Nasıl bir araba alırken her özelliğine bakıyoruz. Güvenliğine, rahatlığına, dizaynına bakıyoruz. Mobilya da aynı olmalı. Fakat mobilyalarda şunu görüyorum; büyük büyük oturma grupları, yastıklar sadece bir dizayn ve şekil var. Geri kalan hiçbir şey düşünülmemiş. Ben bir ayakkabı alırken sadece ayakkabının dizaynına değil, ayağıma oturuş şekline, tabanına ve iç yapısına dikkat ediyorum. Sadece şekillere, dizayna değil, onun bir insanlara beraber yaşıyor olmasına dikkat etmeli" diye konuştu.

Tasarımcı Karim Rashid, İnegöllü mobilyacılardan, kendi orijinal ürünlerini yapmasını isteyip,"Eğer global pazarda başarılı olmak istiyorlarsa, eğer bir marka yaratmak istiyorlarsa orijinal olmak durumundalar" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa - Ünlü Tasarımcıdan İnegöllü Mobilyacılara Ders Gibi Öneriler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement