Bursa Valisi Karaloğlu Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Bursa Valisi Karaloğlu Açıklaması

"Valilik olarak yatırımları daha yakından izleyeceğiz ve müdahalelerimiz de olacak"

24.01.2014 13:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, "Valilik olarak yatırımları daha yakından izleyeceğiz ve müdahalelerimiz de olacak" dedi.

Karaloğlu, Valilikte düzenlenen "İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı"nda, kentte devam eden ulaşım, sağlık, eğitim, spor, kültür ve sanat alanında devam eden önemli projeler olduğunu söyledi.

Belediyelerin şehrin altyapısına, İl Özel İdaresinin de kırsal alana yönelik önemli yatırımları olduğunu belirten Karaloğlu, "Ulaşıma baktığımızda özellikle İstanbul-Bursa-İzmir otoyolunun hızla ve sorunsuz devam ediyor olması, bizleri mutlu ediyor. Bursa-Ankara, Bursa-İstanbul hızlı tren hattını bağlayacak Osmaneli-Bursa hattındaki çalışmalar da hızla devam ediyor" ifadesini kullandı.

Karaloğlu, kentin çevre il ve ilçelele bağlantısını artıracak pek çok proje olduğuna değinerek, şunları kaydetti:

"Sağlık alanındaki 9 tesisin inşaatı devam ediyor. Mudanya Devlet Hastanesi, Keles Devlet Hastanesi bitti ve çok yakın zamanda hizmete başlayacak. 2014'te bitirip hizmete alacağımız çok sayıda tesis var. Eğitimde yeni ihalelerimiz var. Devam eden işlerimizi 2014'te takip edeceğiz. Tarım alanında da sulama göleti çalışmaları var. Devlet Su İşleri eliyle yürüyen işler de devam ediyor. Bunların takipçisi olacağız. 30 Mart'tan sonra yeni bir sürece gireceğiz. Türkiye, genel ve yerel seçim yapacak, ciddi bir idari değişikliğe gidilecek. Şu ana kadar İstanbul ve Kocaeli'de uygulanan büyükşehirlerin bütün şehirde yetkili ve sorumlu olduğu yeni bir döneme giriyoruz. Bu dönemde Özel İdareler olmayacak. İlçe belediyeleri, bütün kırsaldan sorumlu olacak."

"Yatırımları İzleme ve Koordinasyon Merkezi" kurulacağını da dile getiren Karaloğlu, "Valilik olarak yatırımları daha yakından izleyeceğiz ve müdahalelerimiz de olacak. Yetki verilen kurum yetkisini kullanmazsa kamu hizmetinde bir aksama söz konusu olursa valiliklere yetki veren yasa ile hizmet hangi kurumun ise onun adına valilikler ihalesini yapacak" değerlendirmesinde bulundu. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bursa Valisi Karaloğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement