Bursa Valisi Karaloğlu: Çevreyi Kirletmenize Müsaade Etmeyeceğiz - Son Dakika
Güncel

Bursa Valisi Karaloğlu: Çevreyi Kirletmenize Müsaade Etmeyeceğiz

Bursa Valisi Karaloğlu: Çevreyi Kirletmenize Müsaade Etmeyeceğiz

Bursa Valisi Karaloğlu: Çevreyi kirletmenize müsaade etmeyeceğiz Bursa'da Yeşil Çevre Arıtma Tesisi İşletme Kooperatifi kapasite artırım programının açılışında iş adamlarını seslenen Bursa Valisi Münir Karaloğlu, "Bazı iş adamlarımız kendi fabrikalarında arıtma tesisi kurmaya olumlu yanaşıyor.

24.11.2015 17:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Valisi Karaloğlu: Çevreyi kirletmenize müsaade etmeyeceğiz

Bursa'da Yeşil Çevre Arıtma Tesisi İşletme Kooperatifi kapasite artırım programının açılışında iş adamlarını seslenen Bursa Valisi Münir Karaloğlu, "Bazı iş adamlarımız kendi fabrikalarında arıtma tesisi kurmaya olumlu yanaşıyor. Ancak ayak diretenler var. Buradan son kez uyarıyorum. Çevreyi kirletmenize müsaade etmeyeceğizö dedi.

Kestel, Gürsu ve Barakfakih'teki organize sanayi ve sanayi bölgelerindeki tesislere hizmet veren Yeşil Çevre Arıtma Tesisi İşletme Kooperatifi, arıtma kapasitesini 52 binden 150 bin metreküpe çıkarttı. 2006 yılından beri son teknoloji sistemlerle hizmet vermeye çalışan Yeşil Çevre Arıtma Tesisi İşletme Kooperatifinde, tasarruf sağlayan manyetik yataklı blower teknolojisi de hayata geçirildi.

Kapasite artırma programının açılış töreninde konuşan Bursa Valisi Münir Karaloğlu, sahip oldukları sanayilerinin atıklarıyla çevreyi kirleten iş adamlarını uyardı. Karaloğlu, " Bursa Büyükşehir Belediyesi, BUSKİ, DSİ ile Çevre ve Şehircilik İL Müdürlüğü'nden oluşan güçlü bir denetim ekibi kurarak fabrikalarımızı denetliyoruz. Onlara diyoruz ki artık bu şehirde üretiyorsanız lütfen bu şehrin su kaynaklarını kirletmeyin. Bu şehrin havasını kirletmeyin. Bursa bizim ortak evimiz. Bize dedelerimizden babalarımızdan miras kalmadı buralar, biz çocuklarımızdan emanet aldık. Temiz havasını suyunu emanet aldığımız bu güzellikleri aynı şekilde çocuklarımıza bırakmak durumundayız. Duyarlı olanlar var onları kutluyoruz. Ama hala direnenler var. Onlara da son uyarımız olsun. Artık bu şehrin çevre konusunda toleransı yoktur. Bu şehirde sanayi ile üretim mutlaka olacak ama bir şey daha mutlaka olacak. Çevreci üretim olacak. Sanayicimiz üretirken çevremizi kirletmeyecek. Bizde buna müsaade etmeyeceğiz. Bunu da herkes böyle bilsinö dedi.

Kar amacı gütmeyen bir kuruluş olduklarını ifade eden Yeşil Çevre Arıtma Tesisi İşletme Kooperatifi Genel Müdürü Mehmet Aydın ise, maliyet esaslı arıtma hizmeti verdiklerini söyledi. Yeşil Çevre Arıtma Tesisleri'nin ortaklarına arıtma tesisi hizmeti sunmasının yanı sıra, bünyesinde bulunan laboratuvar sayesinde ortaklarına analiz hizmetleri ve Çevre Danışmanlık hizmeti de verdiğini ifade eden Aydın, "Arıtma tesisinin kapasitesi ülkemizde ilk defa kullanılacak olan yeni teknolojiler ile günde 52 bin 500 metreküpten 150 bin metreküpe çıkartıldı. Yeşil Çevre'nin sıradaki hedefi atık suyun ileri arıtma ve geri kazanım yöntemi ile sanayicimizin ve bölge çiftçimizin kullanımına sunulmasını sağlamak olacaktır. Son yaptığımız 13 milyon dolarlık sistem yatırımı ile toplam yatırım maliyeti 27 milyon dolara ulaştıö ifadelerini kullandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa Valisi Karaloğlu: Çevreyi Kirletmenize Müsaade Etmeyeceğiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement