Bursagaz'dan Mükemmellik Tüyoları - Son Dakika
Yerel

Bursagaz'dan Mükemmellik Tüyoları

Bursagaz\'dan Mükemmellik Tüyoları

Bursagaz, Bursa’nın kalite camiasının önde gelenlerinin buluştuğu ‘Bursa Kalite Paylaşım Konferansı’nda sürdürülebilir mükemmellik anlayışının anahtar unsurlarını paylaştı.

18.09.2014 11:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursagaz, Bursa'nın kalite camiasının önde gelenlerinin buluştuğu 'Bursa Kalite Paylaşım Konferansı'nda sürdürülebilir mükemmellik anlayışının anahtar unsurlarını paylaştı.

BUSİAD ve KalDer Bursa Şubesi işbirliği ile yürütülen Bursa Kalite Ödülü süreci 2014 yılı çalışmaları başladı. Basın toplantısında BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Günal Baylan, KalDer Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Elbay ve Bursa Kalite Ödülü Yürütme Kurulu Başkanı Sadettin Çiçek süreç hakkında bilgi verdi. Konferansta Bursagaz Yönetim Sistemleri Yöneticisi Tuğçe Balarısı'nın yanı sıra Ficosa Fabrika Müdürü Mehmet Selam, Gemlik Kız Meslek ve Teknik Lise Müdür Yardımcıları Ebru Özen ve Cahide Haşçuhadar ödüle giden yoldaki tecrübelerini paylaştılar.

Balarısı, Bursagaz'ın 2008 yılında aldığı EFQM Avrupa Kalite Büyük Ödülü'nün ardından bu süreçte sürekliliğe son derece önem verdiklerini ve her sene farklı yaklaşımlar ile özellikle enerji dağıtım sektöründe rol model olmaya devam ettiklerini ifade etti. Sürdürülebilirlik kavramına dikkat çeken Balarısı EFQM Mükemmellik modelinin bu yolculukta bir aracı olduğunu, asıl önemli olanın ise kuruluşlarını kendi iç dinamiklerini anlayarak, kendilerine has uygulamaları ortaya koymalarının önemini ifade etti.

Mükemmel kuruluşların ortaya çıkardığı iş sonuçlarını besleyen girdilerden bahseden Balarısı, asgari kaynak ile azami verim elde etmenin anahtar yollarını anlattı.

2013 yılı EFQM Mükemmellik modeli geçişine de yer veren Balarısı modelde müşteri, çalışan, toplum ve inovasyonun ön plana çıktığını, global rol model olma kavramının önemli bir kıyas faktörü olarak kabul edildiğini ve gelecek için senaryo planlamasının önem kazandığını ifade etti.2014 yılında GPTW 50-500 Çalışan Kategorisi Türkiye'nin En İyi işvereni ve IIP(Investors In People) Gold Sertifikası sahibi olan Bursagaz'ın sürdürülebilir insan kaynakları uygulamalarından da bahseden Balarısı, kuruluşların değişim yönetimini mantıki bir proje metodolojisiyle risk unsurlarını da dikkate alarak gerçekleştirmesi gerektiğini vurguladı. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bursagaz'dan Mükemmellik Tüyoları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement