Bursalı Berkin Türkiye'nin Gururu Oldu - Son Dakika
Spor

Bursalı Berkin Türkiye'nin Gururu Oldu

Bursalı Berkin Türkiye\'nin Gururu Oldu

Bursalı kayakçı Berkin Usta Avrupa’da düzenlenen yarışlarda Türkiye’nin gururu oldu.

01.02.2016 09:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursalı kayakçı Berkin Usta Avrupa'da düzenlenen yarışlarda Türkiye'nin gururu oldu.

Çek Cumhuriyeti'nde bu yıl 54.'sü düzenlenen ve dünyanın en prestijli çocuk kupaları arasında yer alan kayak yarışmasında, U16 erkekler kategorisinde ülkemizi gururlandıran Berkin Usta, herkese kayak sporunda Türklerin de var olduğunun mesajını verdi. Uluslararası arenada 44 sporcunun start aldığı yarışmada 16 yaşında gençler kategorisinde yarışan Usta, ilk inişte 3. olarak uzun süre başarılı bir tablo çizerken, yarışmayı izleyenlere adından söz ettirmeyi başardı. Genç sporcu ikinci inişte hata yapmasına rağmen toplamda 7. sırada bitirdi. Sezona iyi bir başlangıç yapan Usta, aynı zamanda Türkiye'ye ülke puanı kazandırdı.

Ardından Slovakya'ya geçerak 18 ülkeden 68 sporcunun katılımıyla gerçekleşen, Uluslararası Çocuk Kupası'na katılan Usta, burada da 68 sporcu arasında Giant Slalom dalında, ilk inişte 12. sırada kendisine yer buldu. Berkin, 2. inişte pistin en iyi 4. derecesine imza atarak, 9. sıraya kadar yükselirken, birinci ile arasındaki zaman farkını saliselere düşürdü.

2 yıldır milli takım antrenörlüğü yapan Erkan Yeşilova, "Ekibimizde çok başarılı sporcularımız var, hep birlikte gelecekte daha büyük başarıla imza atmak istiyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Bursalı Berkin Türkiye'nin Gururu Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement