Bursalı Eczacılar Zade Vital Vitalog'da Buluştu - Son Dakika
Yerel

Bursalı Eczacılar Zade Vital Vitalog'da Buluştu

Bursalı Eczacılar Zade Vital Vitalog\'da Buluştu

Türkiye’nin ilk besin destekleri markası Zade Vital tarafından düzenlenen sağlık ve hayata dair önemli konu başlıkların yer aldığı toplantı Bursa’da gerçekleşti.

26.11.2015 12:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin ilk besin destekleri markası Zade Vital tarafından düzenlenen sağlık ve hayata dair önemli konu başlıkların yer aldığı toplantı Bursa'da gerçekleşti.

Türkiye'nin ilk besin destekleri markası olan Zade Vital ve Ege Üniversitesi İlaç Geliştirme ve Farmakokinetik Araştırma Uygulama Merkezi, düzenlenen toplantılarda eczacılar ile buluşmaya devam ediyor. Toplumun en yakınındaki ilk ve doğru sağlık danışma olan Bursalı eczacılar toplatıya yoğun ilgi gösterdi. Bursalı eczacıları bir araya getiren toplantıda bitkisel ürünlerin Sağlık Bakanlığı normlarında üretilmesi ve ruhsatlandırılması, sağlıklı bir yaşam sürebilmek için esansiyel yağ asitlerinin önemi, eczanede katagori yöntemi ve geleceğin fırsatları konularında güncel ve bilimsel bilgiler aktarıldı.

Zade Vital Medikal Direktörü Dr. Emre Öztoprak, insan vücudunun sentezleyemediği ve mutlaka dışarıdan alınması gereken yağ asitlerinin esansiyel (elzem) yağ asitleri olarak tanımlandığını söyledi. Bu yağ asitlerinin hücreler için temel enerji kaynaklarından olduğunu aktaran Öztoprak, esansiyel yağ asitlerinden özellikle Omega 3 yağ asitlerinin çok sayıda metabolik faaliyetin sağlıklı devam etmesi için gerekli olduğunu sözlerine ekledi.

Özellikle sağlıklı cilt, sağlıklı kalp ve dolaşım sistemi, zihin sağlığı, güçlü bağışıklık ve iyi antioksidan savunma için esansiyel yağ asitlerinin yeterli ve dengeli şekilde alınmasının önemine değinen

Dr. Öztoprak, "Bitkisel kaynaklı omega 3 yağ asidi olan Alfa Linolenik Asit (ALA)'in en çok keten tohumu, ceviz ve yağlarında bulunmaktadır. Gözlemsel çalışmaların bir meta analizinde artmış ALA tüketiminin koroner kalp hastalığı riskini azalttığı gösterilmiştir. Zade Vital serisinde yer alan keten tohumu yağı, ceviz yağı gibi bitkisel omega 3 (ALA) kaynakları, Türkiye'de ilk kez GMP (İyi Üretim Uygulamaları) normlarında yumuşak kapsül formunda da üretilmiştir. Zade Vital ürünleri sadece eczanelerde, eczacı danışmanlığında sunulmaktadır" diye konuştu.

Zade Vital Genel Müdürü Beril Koparal Ayanoğlu ise "Eczanelerde artık katagori yönetimi dönemi var. Katagori yönetiminin hem eczane alanının daha etkin yönetilmesi hem de danışana daha etkin hizmet verilmesi anlamında çok önemlidir" dedi.

Toplantı, Ege Üniversitesi İlaç Geliştirme ve Farmakokinetik Araştırma Uygulama Merkezi ARGEFAR Müdürü Prof. Dr. Ercüment Karasulu, doktor ve eczacılarımızın içeriklerinden emin olarak, güvenle önerebileceği besin desteklerinin ham maddesi olarak kullanılan bitkilerin, bilimsel bir altyapı ile uzmanların denetiminde üretilmesi gerektiğini söyledi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bursalı Eczacılar Zade Vital Vitalog'da Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement