Bursalı Gökçen, Almanya'da Uçak Şirketi Satın Aldı - Son Dakika
Ekonomi

Bursalı Gökçen, Almanya'da Uçak Şirketi Satın Aldı

Bursalı Gökçen, Almanya\'da Uçak Şirketi Satın Aldı

Bursa'yı havacılık üssü haline getirecek önemli bir adım Almanya'da atıldı.

05.02.2016 13:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'yı havacılık üssü haline getirecek önemli bir adım Almanya'da atıldı. 250 yıllık geçmişi olan Bursa sanayinin öncü kuruluşlarından Gökçen Grup'a bağlı B Plas, Alman uçak firması AQUILA'yı (kartal) satın aldı.

Almanya'nın Berlin şehrinde bulunan fabrikada yapılan imza törenine katılan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bu imza ile Bursa'nın yerli tramvay üretiminin ardından ikinci büyük hedefleri olan havacılık sektörünün üssü olacağını söyledi. Altepe, havacılık sektörünün başlaması için B Plas şirketini yönlendiren Başkan Altepe, 3 uçak siparişi verdiklerini söyledi.

Yapılan sunumun ardından tesisleri gezerek uçakları inceleyen Başkan Altepe, kendilerinin yönlendirmeleri ve eşlik etmeleri ile B Plas ile birlikte Bursa'nın artık havacılık sektörüne giriş yaptığını ifade etti.

Yerli tramvayın ardından yerli uçak üretimi için ilk önemli adımı attıklarını söyleyen Başkan Altepe, "Bilim ve Teknoloji Merkezi Uzay Havacılık Birimi, Uludağ Üniversitesi Havacılık Fakültesi'nin kurulması için tüm yatırımları gerçekleştirmiştik. Şimdi bu sektöre girmek ve imalatını yapmak kalmıştı. 1.5 yıl süren araştırmalarımız sonucunda artık uçak üretimi başlıyor. İlk uçak üreten şehir Bursa olacak. B Plas ve Gökçen ailesine çok teşekkür ediyorum. Bursa'da havacılık yeniden canlanacak. Başta eğitim birimleri olmak üzere hızlı şekilde Bursa'nın havacılık üssü olması için tüm gayreti göstereceğiz" dedi.

BAŞARILI BİR FİRMA OLARAK YÜKSELECEĞİZ

B Plas CEO'su Mehmet Celal Gökçen de bu önemli fırsatı B Plas tecrübesiyle önemli bir noktaya taşıyacakları belirtti, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye, yerli tramvay üretiminde gösterdiği büyük çabayı uçak üretimi için de sergilediği için teşekkür etti. Mehmet Celal Gökçen, şunları söyledi:

"B Plas ARGE, dizayn ve üretim geliştirme merkezimizle uyum içinde olacağını düşündüğümüz bu işe adım atmış olduk. Özellikle kompozit ve plastik konusunda otomotiv sektöründe yaptığımız önemli işler var. Şimdi bu tecrübemiz ve birikimimizle bu sektörde de kendimizi geliştirebileceğimizi düşünüyorum. Havacılık sektöründe Bursa'dan başarılı bir firma olarak yükseleceğiz. İtalyanca 'kartal' anlamına gelen AQUILA artık Türk kartalı. Emeği ve desteği olan herkese çok teşekkür ediyorum. Bursa'mıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum." - Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Bursalı Gökçen, Almanya'da Uçak Şirketi Satın Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement