Bursalı Şairler, Kitaplarını Yetimler İçin İmzaladı - Son Dakika
Yerel

Bursalı Şairler, Kitaplarını Yetimler İçin İmzaladı

Eski milletvekili Faruk Anbarcıoğlu'nun öncülüğünde geliri yetimlere bırakılmak üzere "Şimdi Yetimin Başını Okşama Zamanı" isimli kitap imzalama etkinliği düzenlendi.

26.10.2014 15:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti 22. dönem Bursa milletvekili Faruk Anbarcıoğlu'nun öncülüğünde "Şimdi Yetimin Başını Okşama Zamanı" sloganıyla başlatılan proje kapsamında Bursalı şairler, geliri yetimlere bırakılmak üzere kitaplarını imzaladı.

Ördekil Kültür Merkezi'ndeki organizasyonda konuşan Anbarcıoğlu, proje ile yardımseverlik duygularını öne çıkarmayı, savaşlar, doğal afetler, yoksulluk ve hastalık gibi felaketler içinde kıvranan yetimlere sahip çıkarmayı amaçladıklarını söyledi.

İnsani Yardım Vakfı'nın (İHH) bu çerçevede Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı ile ortaklaşa ilkokul ve lise öğrencilerine yönelik, "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var" projesini hayata geçirdiğini anlatan Anbarcıoğlu, "Proje ile Bursa'da 800 sınıfın 800 yetim kardeşi oldu. 81 ilimizde 2 bin 84 okulda yaklaşık 7 bin yetimin yüzü güldü. Her sınıf, her ay sadece 90 lira toplayarak bir yetim kardeş edinebilir" dedi.

Anbarcıoğlu, 46 ülkede 48 bin yetimin hayırseverlerin katkılarıyla hayata tutunmaya çalıştığını dile getirerek, "Gelin sokak sokak, ev ev, şehir şehir, ülke ülke merhamet çağlayanları oluşturalım. Bir yetimin başındaki saçları okşayan, gözyaşlarını silen el neden bizim olmasın" ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından Nuran Buğlamaç "Bursa Sudan İbarettir", Yüksel Akdemir "Hayatım Harman Oldu", M. Zeki Bayraktar "Ben de Vurdum Ölümü", Ömer Ekinci Micingirt "Siz Hiç Ayışığında Ağladınız mı", Faruk Anbarcıoğlu "Bir Beyaz Karanfil", Gönül Aydemir Adıgüzel "Mihr-i Aşk", Yadigar Ünver "Aşk Kalem(e) Düştü", Dr. Galip Uzunca "Hazan Nağmeleri", Muhittin Laçin "Son Ayrılık" ve Sündüs Arslan Akça "Fırat'ın Kızı" kitaplarını imzaladı.

Şiirlerin de okunduğu organizasyona katılanlar, kitapları 10 liranın altında olmamak kaydıyla satın alarak yazarlara imzalattı. Kitap satışlarından elde edilecek gelir, İHH Yetim Komisyonu'na bağışlanacak. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bursalı Şairler, Kitaplarını Yetimler İçin İmzaladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement