Bursalı Ustalar, Sıfırdan Otomobil Üretiyor - Son Dakika
Güncel

Bursalı Ustalar, Sıfırdan Otomobil Üretiyor

Bursalı Ustalar, Sıfırdan Otomobil Üretiyor

Bursalı kaporta ustaları, tarihe tanıklık eden 100 yıllık otomobilleri çekiçleriyle sıfırdan üretiyor.

19.02.2014 12:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tarihe tanıklık eden otomobilleri ayağa kaldırarak trafiğe tekrar kazandıran Bursalı kaporta ustaları Ali Ersöz ve Coşkun Göçmen, şimdilerde 1959 model bir Chevrolet Impala için ter döküyor.

6 aydır üzerinde çalıştıkları Impala’ya şaseden başlayarak onarım yaptıklarını ifade eden Ersöz, “Araç bize geldiğinde çürümüş vaziyetteydi. Kapısından tavanına, bagajından makaslarına kadar bütün parçalarını tek tek yeniden yaptık. Şu anda kaporta işleminin kontrolleri yapılıyor. Boyasının atılması ile döşeme ve cilalama işlemine geçeceğiz. V8 motor, otomatik vites olan aracı, inşallah fabrikadan ilk çıktığı gibi sıfır haline getirip teslim edeceğiz” dedi.

Eline aldığı çekiçle tarihi eserleri aslına uygun hale getiren 42 yıllık kaporta ustası Coşkun Göçmen ise şu ana kadar trafiğe çıkardığı asırlık otomobillerin sayısını hatırlamadığını söyledi. Şu anda üzerinde çalıştıkları aracın bütün parçalarının her noktasında emeğinin olduğunu ifade eden Göçmen, “İnternet kullanamam ama sıfırdan araba üretebilirim. Yıllarımı bu arabaların içerisinde geçirdim. Bu Impala modeli ise klasik bir eserdir. Arka bagajı balinadan esinlenerek yapılmış. Elle tutulur yanı olmayan bu aracı bu hale getirdik. İnşallah motor sesini ilk duyduğumuz zaman bizim keyfimiz yerinde olacak” diyerek tarihi otomobillere karşı olan hassasiyetini dile getirdi.

ABDULLAH ÇİBİR - ONUR AKTAŞ

BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bursalı Ustalar, Sıfırdan Otomobil Üretiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Osmaniye'de kaza yapan otomobil yandı: 1 yaralı
    13:20 Osmaniye'de kaza yapan otomobil yandı: 1 yaralı

    Osmaniye'nin Hasanbeyli İlçesinde meydana gelen trafik kazasında, direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil yol kenarına savruldu ve alev aldı. Kazada 1 kişi yaralandı. Olay yerine itfaiye, sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yangın söndürülürken, yaralanan sürücü hastaneye kaldırıldı ve otomobil hurdaya döndü.

  • Eskişehir'de Turizm Haftası Açılış Töreni Düzenlendi
    13:20 Eskişehir'de Turizm Haftası Açılış Töreni Düzenlendi

    Eskişehir'de düzenlenen Turizm Haftası açılış töreninde turizmin önemi hakkında bilgilendirmeler yapılırken, çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.


Advertisement