Bursaspor Başkanı Ay: 4,5 Aylık Süre İçinde Tam Bir Hayal Kırıklığı Yaşadım - Son Dakika
Güncel

Bursaspor Başkanı Ay: 4,5 Aylık Süre İçinde Tam Bir Hayal Kırıklığı Yaşadım

Bursaspor Başkanı Ay: 4,5 Aylık Süre İçinde Tam Bir Hayal Kırıklığı Yaşadım

– BURSASPOR Kulübü Başkanı Ali Ay, 4,5 aylık süre içinde tam bir hayal kırıklığı yaşadığını belirterek, "Benim gözümde, benim gönlümde Bursaspor, bu şehrin en önemli markasıdır.

02.06.2016 23:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

– BURSASPOR Kulübü Başkanı Ali Ay, 4,5 aylık süre içinde tam bir hayal kırıklığı yaşadığını belirterek, "Benim gözümde, benim gönlümde Bursaspor, bu şehrin en önemli markasıdır. Bu göreve gelirken, kendi sanayici arkadaşlarım da dahil, 'herkes taşın altına elini koyacaktır diye umut etmiştim. Ama maalesef beklediğim gibi olmadı." dedi.

Bursaspor Divan Kurulu Olağan Toplantısı, Merinos Atatürk Kongre Merkezi (Merinos AKKM) Muradiye Salonu'nda gerçekleştirildi. 80 üyenin katıldığı toplantıda Bursaspor Kulübü'ne aralıksız 50 yıl üye olanlar plaketle ödüllendirildi.

Divan Başkanlık Kurulu Başkanı İdris Sevinç, toplantıda yaptığı konuşmada, Bursa Büyükşehir Belediyesi Stadı'nın eksiklerinin biran önce bitirilmesini beklediklerini söyledi. Stadın açılışından itibaren eksiklerinin giderilmediğini ifade eden Sevinç, "Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin ne kadar iyi bir Bursaspor taraftarı olduğunu biliyoruz. Bugüne kadar yaptıkları için kendisine sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Belediye başkanımıza ve çalışanlarından bir an önce stadyumun bitirilmesi konusunda dilek ve temennilerimizi iletmekte fayda görüyorum. Gerekeni yapacaklardır" dedi.

Kulüp Başkanı Ali Ay da borcu azaltılmış başarılı bir Bursaspor oluşturmak için gece gündüz çalıştıklarını kaydetti.

Yeni sezon hazırlıklarına sezon bitmeden önce başladıklarını ifade eden Ay, "Camiamızın, sadece 13 maç kazanmış ve 11'inci olmuş bir takımla mutlu olmadığını anlamak için müneccim olmaya gerek yok" diye konuştu. Ay, yönetim olarak 4,5 aylık süre içinde tam bir hayal kırıklığı yaşadıklarının altını çizerek, şunları söyledi:

"Benim gözümde, benim gönlümde Bursaspor, bu şehrin en önemli markasıdır. Bu göreve gelirken, kendi sanayici arkadaşlarım da dahil, 'herkes taşın altına elini koyacaktır diye umut etmiştim. Ama maalesef beklediğim gibi olmadı. Uzunca bir süredir düşünüyorum, acaba neden olmadı? Neden bu şehrin insanlarını, topyekun bu mücadeleye ortak edemiyoruz. İnsanları Bursaspor'dan uzak tutan şey ne? Sanayiciler, iş adamları neden yüzlerini Bursaspor'a dönmüyorlar?"

Artık Bursaspor'un imajını yenileme, ekonomisini el birliği ile düzeltme ve bu borç yükünden kurtulmak için seferberlik duygusu ile hareket edip, çözüm ortaklarının bulunma zamanının geldiğini anlatan Ay, şöyle devam etti:

"Şu anda üç cephede birden savaş veriyoruz. Birincisi, yeni sezonda Bursasporlunun başını yere eğdirmeyecek bir kadro oluşturmak ve giydiği formanın hakkını veren bir takım yaratmak. Birinci önceliğimiz bu. Tekmeye kafa uzatmıyorsa, arkadaşının hatasını telafi etmek için daha fazla koşmuyorsa, dini imanı sadece paraysa, dünyanın en iyi futbolcusu olsa da artık bu kapıdan içeri giremez. İkinci mücadelemiz de şu; bu kulüp kimsenin babasının malı değil. Bir kişinin yapacağı işi üç kişiyle yapma zamanı bitti. Bize üç kişinin yaptığı işi tek başına yapacak yürekli ve yetenekli arkadaşlar lazım. Kulüpteki bütün kadroların performansları yeniden gözden geçiriliyor. Şunun tanıdığı, bunun torpili yok. Ben herkesi yaptığı işle, verdiği hizmetle tartarım. Üçüncü ve aslında en önemli savaşımızı, tasarruflu büyüme noktasında veriyoruz. Hem tasarruf edeceğiz, hem de gelirlerimizi arttırmak suretiyle önce borçlarımızı ödeyeceğiz, sonra da hormonlu değil, sağlıklı büyümenin yollarını arayacağız."

Bursa'nın markalarına ve sanayicilerine de seslenen Ay, şöyle devam etti:

"Sizi anlıyorum. Kaygılarınızın farkındayım. Gece gündüz çalışarak, bu şehrin potansiyeline ve ekonomisine sizler yön veriyorsunuz. Sanayici olmadan bu şehrin çeşmelerinden su akmaz, evlerin ışıkları yanmaz. Ama öyle bir noktaya geldik ki; bunda benim yaşadığım hayal kırıklığının da payı var, kabul ediyorum. Sanki bu şehirde doğduğunuz ya da burada kazandığınız için toplumun gözünde birer suçlu haline getirildiniz. Neden? Bursaspor'dan uzak duruyorsunuz diye. Size söz veriyorum. Bu stadın tribününe, bu stadın kapısına, bu stadın locasına verdiğiniz her kuruşun hesabını size vermeye hazırım. Size söz veriyorum. Eğer bu kulübün bir tek lirası, futbolcunun, menajerin, ya da herhangi birinin cebine haksız bir şekilde girsin, sizden aldıklarımı son kuruşuna kadar iade etmeye hazırım. Bu, benim ve arkadaşlarımın namus sözüdür. Ama sizden rica ediyorum... Gelin uçurumun kenarında aldığımız bu kulübü, hep birlikte mali olarak düzlüğe çıkaralım. Vefanın adı da, adresi de bundan sonra Bursaspor olacak. Bundan kimsenin şüphesi olmasın."

Ali Ay, divan üyelerine bir de müjde vererek, lise izninin yüzde 99 çıktığını söyledi. Ay bu konuda destek veren Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali'ye de teşekkür etti.

- Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursaspor Başkanı Ay: 4,5 Aylık Süre İçinde Tam Bir Hayal Kırıklığı Yaşadım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement