Bursaspor'da Çifte Bayram - Son Dakika
Spor

Bursaspor'da Çifte Bayram

Bursaspor\'da Çifte Bayram

Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Mersin İdman Yurdu ile oynayacakları karşılaşma öncesi yaptığı açıklamada, “İnşallah bayramdan önce bayramı yaşarız” dedi.

01.10.2014 14:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Mersin İdman Yurdu ile oynayacakları karşılaşma öncesi yaptığı açıklamada, "İnşallah bayramdan önce bayramı yaşarız" dedi.

Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında deplasmanda Mersin İdman Yurdu ile karşılaşacak olan yeşil-beyazlılarda, teknik direktör Şenol Güneş Özlüce Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

"HER MAÇ ÇOK ÖNEMLİ"

Güneş, ligde 4 maçı geride bıraktıklarını hatırlatarak, "6 puanımız var. Ama bu doyurucu değil. Rakibimizde yeni kurulan bir takım olarak lige başladı. Her geçen gün takım uyumunu geliştirdi. Tecrübeli ve yabancıları fazla bir takım. 7 puan ile bizim üzerimizdeler. Beşiktaş maçında da bölüm bölüm iyi oynadılar ancak kaybettiler. Son maçında takım oyunu oynayabilen bir takım görüntüsü verdi. Çalışkan bir hocaları var. Onlar içinde, bizim içinde eşik atlamak için iyi bir maç olacak. Geçen maçı değil, gelen maçı düşünmek zorundayız. İki takımında kazanma isteği var. Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzon'un beklenenin altında oynaması ligin sezon başında sonuçların kestirilemez hale geldiğini görüyoruz. Üst sıraları zorlayan çok takım olabilir. Her maç çok önemli. Fikstür görüntümüz olumsuz olmasına rağmen içeride oynadığımız maçlarda bunu düzeltemedik. Mersin maçıyla seriyi devam ettirebilirsek, önümüzün açık olduğunu düşünüyorum. Birlikteliğimizin sahaya yansıdığını düşünüyorum. Mersin maçı da bunlardan bir tanesi" dedi.

"BAYRAMDAN ÖNCE BAYRAMI YAŞAMAK İSTİYORUZ"

İyi futbol oynayarak bulundukları yerden yukarı çıkmak istediklerini ifade eden Güneş, "Bunu yapacak gücümüz var. Rize maçı sonrası cezalı oyuncumuz yok. Sakatlanan Volkan, Serdar, Ozan İpek ve Harun antrenmana katıldı. Durumu daha ciddi olan Cıvelli var. Onun durumuna bakacağız. Ciddi boyutta gördüğümüz Civelli var. Motivasyonumuz Mersin maçını kazanmak için olacak. Bayramdan önce bayramı yaşarız diye düşünüyorum. Müslüman aleminin bayramını şimdiden kutluyorum. Bu maçtan sonra tünelin sonunu göreceğimi düşünüyorum. Ama tünelin sonunu görmek için de arabanın altına da girecek halde değiliz" diye konuştu.

"ÜSTÜNE KOYACAK BİR TAKIMIZ"

Takımın iyiye gittiğini ifade eden tecrübeli teknik adam, "İlk antrenman ile bugünkü antrenman arasında çok fark var. İyiye gittiğimizi düşüyorum. Sonuçlar ne olursa olsun doğru sonuçları devam ettireceğiz. Seyircinin zevk alacağı oyun hakimiyeti, daha çok pozisyon ürettiğimiz dönemler gelecektir. Üstüne koyacak bir takımız. Sonuçlarında katkı yaptığını düşünüyorum. Alacağımız birkaç galibiyet bizi çok daha iyi bir duruma getirebileceğini düşünüyorum. Sadece Bursaspor seyircisinin değil, tüm futbolseverlerden olumlu görüş aldığımızı düşünüyorum" şeklinde konuştu.

"OYNAYAN OYUNCULARA DEĞİL, OYNAMAYANLARA BAKACAĞIZ"

Defans oyuncusu Renato Civelli'nin performansını da değerlendiren Güneş, "Geçen sene izlediğim Renato'dan daha iyi durumda. Fiziksel yapısı farklı bir oyuncu. Agresifliği daha da iyi görünüyor. Her oyuncunun artıları eksileri olacak. Yarın Ethem'de, Ertuğrul'da görev alabilir. Aziz tanımadığım bir oyuncuydu. Şu anda olumlu gidiyor. Her ikisi de görevini yapıyor. Oynayan oyunculara değil, oynamayanlara bakacağız" dedi.

"BAKAYE'DE DALGALANMA VAR"

"Kulübenin takıma katkısını nasıl buluyorsunuz?" şeklindeki soruyu değerlendiren Güneş, şu yanıtı verdi:

"Bu maçta iki hamleden bir tanesinin Holmen'den kullandım. Henüz çizgisini yakalamadı. Yakaladığında katkı sağlayacağını düşünüyorum. Bakaye'de bir dalgalanma var. Sonradan girmeyi katkı olarak kullanamadı. Kenardaki oyuncularımızı böyle değerlendiriyoruz. 5-6 maç oynayanlar yarın oynamayabilir. Kadroya giremeyenlerden de oynayacak oyuncularımız var."

"ENES'İN EKSİKLERİ VAR"

" Enes Ünal'ın forma şansını nasıl görüyorsunuz" sorusuna ise teknik direktör Güneş, "Enes yetenekli bir oyuncu ama ligde tarz olarak bazı eksikleri var. Güç olarak değil ama rakiple boğuşma olarak zayıf. Bu maçta onu alacaktım. Top tutan bir oyuncuya ihtiyaç var diye vazgeçtim. Sertliğe karşı top saklaması çok önemli. O da koyduğumuz oyunlarda beklediğimizin altındaydı" yanıtını verdi.

"MİLLİ TAKIMA BİZDEN FAZLA OYUNCU GİTMESİNİ İSTERİM"

Bir basın mensubunun, "A Milli Takım'ın Bursaspor'dan seçmesini beklediğiniz oyuncu var mı?" sorusuna, oyuncuları hem eğitip hem de yarıştırdıklarını ifade eden Güneş, "Sporun özünde olan bir şey. Milli takım antrenörü bizim en iyi oyuncumuzu almasa bile bir şey diyemeyiz. Bu onların kararı. Milli takıma bizden fazla oyuncu gitmesini beklerim. Hem Bursaspor'u yukarı taşısınlar, hem de dünya çapında oynayan bir oyuncu olsunlar. Antrenmana geldiği zaman 1 buçuk, 2 saat yapayım, gideyim diye gelmesin. Daha iyi olmasını beklediğim oyuncularım var" şeklinde konuştu.

"YABANCI OYUNCU SINIRLAMASINDA SIKINTILAR YAŞIYORUZ"

Yabancı oyuncu sınırlamasında sıkıntı yaşadıklarını ifade eden Güneş, sözlerini şöyle tamamladı:

"Kadroyu ben mi yapıyorum, federasyon mu yapıyor belli değil. Ben sahada taktik yapmıyorum, sorun çözmek için uğraşıyorum. 5+3+1 sistemi var ama oradaki 1 ne işe yarıyor anlatsınlar bize. Ben oyuncu alacağım, oyuna çıkanın yabancı olması için uğraşıyorum. Bu konuda sıkıntılar yaşıyoruz. Bende yabancı, yerli oyuncu diye bir şey yok. Oyuncu diye bir şey var." - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Bursaspor'da Çifte Bayram - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bitexen Antalyaspor, Atakaş Hatayspor maçı için hazırlıklarını sürdürdü
    17:43 Bitexen Antalyaspor, Atakaş Hatayspor maçı için hazırlıklarını sürdürdü

    Bitexen Antalyaspor, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında Atakaş Hatayspor ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Teknik direktör Sergen Yalçın yönetiminde gerçekleştirilen antrenman, ısınma hareketleri, dar alanda pas çalışması ve çift kale maç ile tamamlandı. Maç, 21 Nisan Pazar günü saat 19.00'da Corendon Airlines Park Antalya Stadı'nda oynanacak.

  • Almus Kaymakamı Emre Çömen, masa tenisi birincisi öğrencileri ziyaret etti
    17:37 Almus Kaymakamı Emre Çömen, masa tenisi birincisi öğrencileri ziyaret etti

    Almus Kaymakamı Emre Çömen, Küçük Kızlar Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması'nda birinci olan Çevreli Şehit Abdullah Eymur Ortaokulu öğrencilerini ziyaret etti. Çömen, öğrencilerle masa tenisi oynayarak hediyeler verdi. Ayrıca, Kaymakam Çömen, Ataköy, Çevreli ve Kınık Belediye Başkanlarını da ziyaret ederek başarılar diledi.

  • İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, Samsunspor'u Ziyaret Etti
    17:26 İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, Samsunspor'u Ziyaret Etti

    İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, Samsunspor'un şehrin en özel markası ve değeri olduğunu belirtti. Samsunspor Heyeti, Başkan Kurnaz'a adının yazılı olduğu forma hediye etti.

  • MIYC Trio Cup Yat Yarışlarında Şampiyonlar Belli Oldu
    16:58 MIYC Trio Cup Yat Yarışlarında Şampiyonlar Belli Oldu

    Muğla'nın Marmaris ilçesinde düzenlenen MIYC Trio Cup Yat Yarışları'nın 4. ayak mücadelesi sonucunda şampiyonlar belirlendi. Türkiye, Hollanda ve Rusya'dan katılan 10 yelkenli yat ve 30 sporcu, rüzgar ve rakipleriyle mücadele ederek bitişe geldi. Dördüncü ayak ve genel sonuçların birincileri, kulüp bahçesinde düzenlenen törende ödüllerini aldı.

  • EBYÜ Öğrencileri Almanya'da Tarihi Bir Başarıya İmza Attı
    16:34 EBYÜ Öğrencileri Almanya'da Tarihi Bir Başarıya İmza Attı

    Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi (EBYÜ) Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü'nden mezun olan Bengisu Erçetin ve lisansüstü öğrencisi Nazlıcan İnci, Almanya'da düzenlenen 2024 Avrupa Badminton Şampiyonası'nda çift kadınlarda bronz madalya kazanarak ilgili branşta tarihteki ilk madalyayı elde ettiler. Rektör Levent, öğrencilerin bu büyük başarısını kutlayarak, ülkemiz ve EBYÜ adına gurur verici bir başarı olduğunu belirtti ve başarıların devamını diledi.

  • Mersin'de düzenlenecek Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Gençler Triatlon Kupası başlıyor
    16:28 Mersin'de düzenlenecek Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Gençler Triatlon Kupası başlıyor

    Mersin'de düzenlenecek olan Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Gençler Triatlon Kupası'nın ilk yarışları yarın yapılacak. Yenişehir Belediyesi ve Türkiye Triatlon Federasyonu iş birliğiyle organize edilen bu önemli etkinlikler, kentin renkli bir atmosfer kazanmasını sağlayacak. Organizasyona 29 ülkeden 140'ı yabancı olmak üzere toplam 380 sporcu katılacak.


Advertisement