Bursaspor'da Olağanüstü Genel Kurula Doğru - Son Dakika
Yerel

Bursaspor'da Olağanüstü Genel Kurula Doğru

Eski Bursaspor Kulübü başkanlarından Levent Kızıl, yeşil-beyazlı kulübün ilk oturumu 11 Ocak'ta gerçekleştirilecek olağanüstü genel kurulda kesinlikle aday olmayacağını bildirdi.

25.12.2015 12:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski Bursaspor Kulübü başkanlarından Levent Kızıl, yeşil-beyazlı kulübün ilk oturumu 11 Ocak'ta gerçekleştirilecek olağanüstü genel kurulda kesinlikle aday olmayacağını bildirdi.

Kızıl, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 7 ay önce Bursaspor Kulübü Başkanı Recep Bölükbaşı'na bir çağrıda bulunduğunu hatırlattı.

Çağrısında "Sayın başkan çok başarılı bir sezon geçirdin ama mevcut şartlar bundan sonrasını kaldırmaz" dediğini ve kendisine genel kurulda alkışlanarak görevi bırakması tavsiyesinde bulunduğunu belirten Kızıl, bunları da Türk futbolundaki 20 yıllık tecrübesine istinaden söylediğini vurguladı.

Kızıl, 7 ay önceki açıklamasının sonunda "Yeni sezonda Fernandao, Ozan Tufan ve Şenol Güneşli bir Bursaspor seyretmek istediklerini" de bir Bursaspor taraftarı olarak dile getirdiğini kaydederek, "Sayın Bölükbaşı da sözlerime istinaden kongrede yaptığı konuşmada 'değil futbolcu satmak üzerine yıldız oyuncular katacağı' sözünü vermişti. Sonunda Bursaspor kongre üyeleri kendisini bu göreve layık gördü, biz de saygı duyduk" diye konuştu.

"Büyükşehir Belediyesinden sonra en büyük maddi desteği biz yapmışızdır"

Bölükbaşı'nın dün akşam aldıkları olağanüstü genel kurul kararının ardından yaptığı yazılı açıklamayı okuyunca kendisinin de görüşlerini kamuoyuyla paylaşma gereği duyduğunu belirten Kızıl, şöyle devam etti:

"Sayın Bölükbaşı; ben ve ailem Bursa şehrine ve Bursaspor'a çeşitli alanlarda yıllardır hizmet ederiz. Bursaspor'a Bursa Büyükşehir Belediyesinden sonra en büyük maddi desteği biz yapmışızdır. Bilmiyorsan muhasebe kayıtları elinde, aç, bak, öğren ve kamuoyunu da bilgilendir. Bunlar doğal olarak her Bursalı doğan ve burada doyan bir insanın görevidir. Şimdi ben senin bahsettiğin kredi, reklam sponsorluk anlaşmalarını engelleyen başkan adaylarından değilim. Ben, kanımla, canımla bütün şehrin birleşmesiyle beraber Bursaspor'u Süper Lig'e taşıyan, Sayın Cavit Çağlar yönetiminde Türkiye Kupası'nı Bursa'ya getiren yönetimin 2. Başkanı merhum Uludağ Üniversitesi Rektörü Ayhan Kızıl'ın oğlu Mehmet Levent Kızıl'ım. Çok merak edersen, zaman zaman Bursaspor TV'de yayımlanan 'Süper Lig'e Yürüyüş' belgeselini seyredersen Altay, Mardin, Sakarya, Kocaeli, Akçaabat deplasmanlarına bir göz atarsan, benim yüreğimin büyüklüğünü görürsün. Ben senin gibi o koltuğa oturmak için babamın malı gibi o fabrikaları satmadım. İnsanların gözüne baka baka yalan söylemedim. Kulübün reklam karşılığı aldığı makam arabasıyla gezmedim."

Kızıl, bugüne kadar hiçbir zaman koltuk meraklısı olmadığını ve hiçbir zaman da olmayacağını vurguladı.

"Aday değilim"

Kendisinin bütün borcu sırtlayarak şehir dinamikleriyle Bursaspor'u 2. Lig'den Süper Lig'e getirdiğini ifade eden Kızıl, şunları kaydetti:

"Bütün görevlerimi layıkıyla yaparak kongreden de alkışlanarak omuzlarda çıktım. Şimdi, bütün adayların önünü açmak ve kamuoyunu aydınlatmak için buradan açıklıyorum; kesinlikle aday değilim. Bursaspor şahıslara bağlı değildir, çok büyüktür. Benim inancım Hamza Hamzaoğlu ile beraber büyük bir çıkış yakalayacağız. Yeter ki  tribünleri dolduralım ve takımımıza gerekli desteği verelim. Dün akşam da zaten bunun ilk kıvılcımını büyük Bursaspor taraftarı yakmıştır. Sağduyulu bir kongre üyesi olarak bundan sonraki görevim, (Recep Bölükbaşı) keyfi olarak yaptığın bu işlerden elini, kolunu sallayarak sıyrılmaman için genel kurulda seni ibra ettirmemektir. Sağduyulu bütün kongre üyelerine de çağrı yapıyorum; seni ibra ettirmeyelim ki Bursaspor'u babasının çiftliği sanan insanlara bu dersi verelim, bu tür insanlar Bursaspor tarihinden silinsin, göreve de talip olamasın."

Kızıl, olağanüstü genel kurulun yeşil-beyazlı camiaya hayırlı olmasını dileyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bursaspor'da Olağanüstü Genel Kurula Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement