Bursaspor - Mersin İdmanyurdu (Ön Bakış) - Son Dakika
Spor

Bursaspor - Mersin İdmanyurdu (Ön Bakış)

Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında Bursaspor sahasında Mersin İdmanyurdu'nu konuk ediyor.

01.03.2015 15:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MAÇ HAFTASI

27 Şubat

Bursaspor

Spor Toto Süper Lig'de sahasında Mersin İdmanyurdu ile karşılaşacak Bursaspor, hazırlıklarını sürdürdü. Yeşil-beyazlı oyuncular, Özlüce Tesisleri'nde, Teknik Direktör Şenol Güneş gözetiminde yaklaşık 90 dakika çalıştı. Isınma ve koordinasyon çalışmasıyla başlayan antrenman, taktik ağırlıklı devam etti. Hafif sakatlıkları bulunan Civelli ve kaleci Frey kondisyon salonunda çalışırken Emre Taşdemir takımdan ayrı koşu yaptı. Bursasporlu futbolcular, yarın basına kapalı yapacağı idmanın ardından Özlüce Tesisleri'nde kampa girerek maç saatini bekleyecek.

Mersin İdmanyurdu

Spor Toto Süper Lig ekibi Mersin İdmanyurdu, deplasmanda Bursaspor ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Teknik direktör Rıza Çalımbay yönetiminde Macit Özcan Spor Kompleksi'nde gerçekleştirilen idmanda kırmızı-lacivertli futbolcular, koşu ve ısınma hareketleri yaptı. Daha sonra 5'e 2 top kapma çalışması yapan Mersinli oyuncular, antrenmana çift kale maçla devam etti. Kaptan Servet Çetin ise sakatlığı nedeniyle takımdan ayrı koşu yaptı. Bu arada, antrenman sırasında yakınlardaki bir okulda İstiklal Marşı okununca futbolcuların hazır olda beklediği görüldü. Çalımbay, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bursaspor'un ligdeki en iyi takımlardan biri olduğunu belirterek, "Bursa zor bir deplasman bunun farkındayız. Biz kendimize güveniyoruz. Bizim için içeride ve dışarıda oynayacağımız maçların hepsi aynı. Hepsinden de puan veya puanlar almak istiyoruz" dedi. Hafta içinde Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında ise Fenerbahçe'yle karşılaşacaklarını belirten Çalımbay, bu maçtan da avantajlı bir sonuçla ayrılmak istediklerini söyledi. Çalımbay, gelecek hafta ise Trabzonspor'u konuk edeceklerini vurgulayarak, "3 tane çok önemli maça çıkacağız. Temennimiz bu maçlarda sakatlık olmaması" dedi. Çalımbay, Servet Çetin'in sakatlığı nedeniyle Bursaspor maçında oynayamayacağını sözlerine ekledi. Futbolculardan Sinan Kaloğlu ise son oynadıkları 3 karşılaşmayı çok sayıda gol atarak kazandıklarını anımsatarak, zor bir periyoda girdiklerini ancak hiçbir rakipten çekinmediklerini söyledi. Efe Halil Özarslan ise takımın performansının üst düzeyde olduğunu vurgulayarak, "Bursaspor maçını kazanmak, Fenerbahçe ile yapacağımız kupa maçında da avantajlı bir skor hedefliyoruz. Takım, yönetim ve taraftarla çok iyi durumdayız. Şu an takımda arkadaşlık da çok iyi" dedi.

25 Şubat

Bursaspor

Spor Toto Süper Lig'de, 1 Mart Pazar günü sahasında Mersin İdmanyurdu ile karşılaşacak Bursaspor, bu maçın hazırlıklarını sürdürdü. Özlüce Tesisleri'nde, teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde gerçekleşen antrenman yaklaşık 1,5 saat sürdü. Isınma hareketleriyle başlayan antrenman koordinasyon ve pas çalışmasıyla devam etti. Yeşil-beyazlı oyuncular, daha sonra dar alanda kontrol pas çalışması yaptı. Son bölümde ise birebir hücum pres çalışması yapıldı. Sakatlığı bulunan Sebastian Frey ve izinli olan Volkan Şen antrenmanda yer almazken, sol alt adalesinde gerilme bulunan Renato Civelli de kontrol amaçlı antrenmandan ayrıldı. Bursaspor, yarın yapacağı antrenmanla Mersin İdmanyurdu maçı hazırlıklarını sürdürecek.

Mersin İdmanyurdu

Spor Toto Süper Lig ekibi Mersin İdmanyurdu, deplasmanda Bursaspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Teknik direktör Rıza Çalımbay yönetiminde Macit Özcan Spor Kompleksi'nde çalışan kırmızı-lacivertliler, koşu ve ısınma hareketleriyle idmana başladı. Basına açık antrenmanda, 4 ve 5'erli çapraz koşu yapan futbolcular, topla gerçekleştirdikleri çalışmayla idmanı tamamladı. Sakatlığı süren Servet Çetin, yardımcı antrenör eşliğinde takımdan ayrı koştu, Berkan Afşarlı ise antrenmana katılmadı. Mersin İdmanyurdu, 1 Mart'ta deplasmanda Bursaspor ile karşılaşacak.

Şenol Güneş ile yola devam

Bursaspor Kulübü Başkanı Recep Bölükbaşı, teknik direktör Şenol Güneş'in sözleşmesini uzatmak istediklerini belirterek, "Sezon başında teknik direktörümüz Şenol Güneş ile görüşürken anlaşmamız için espri olarak '1+10' yıllık demiştim. Şimdi '10+10 yıllık' diyorum" dedi. Merinos Stadı'nda düzenlenen bir etkinlik sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bölükbaşı, bu hafta 4 gün içinde ligde Mersin İdmanyurdu, kupada ise Gençlerbirliği takımlarıyla üst üste sahalarında karşılaşacaklarını söyledi. Hem ligde hem de kupada hedeflerini devam ettirmek için iki karşılaşmayı da kazanmak istediklerini anlatan Bölükbaşı, "Hedefimiz hem ligde hem de kupada yolumuza devam etmek. Bunu sezon başından beri söylüyoruz, söylemeye de devam edeceğiz, hocamıza ve oyuncularımıza güveniyoruz" diye konuştu.

Rıza Hoca ne istediyse yaptım

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Mersin İdmanyurdu'nun başkanı Ali Kahramanlı, oyuncuların Kardemir Karabükspor maçı öncesi alacaklarını gerekçe göstererek antrenmana çıkmamasına ilişkin, teknik direktör Rıza Çalımbay ve futbolculara kırgın olduğunu belirtti. Kahramanlı, AA muhabirine, futbolcuların Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında oynanan Kardemir Karabükspor maçı öncesi antrenmana çıkmamasının tek nedeninin ocak ayı maaşlarının ve 12 maç başı ücretlerinin olduğunu söyledi. Ufak bir sorunun büyütüldüğünü söyleyen Kahramanlı, "Sanki aylardır maaşlar ödenmemiş gibi problem büyütüldü. Bursaspor maçının ardından ödeneceğini söyledik ama birileri, kulübü karıştırmaya ve birlikteliğimizi bozmaya çalışıyor. Biz her zaman sözünü tutan bir yönetim olduk. Maç öncesinde böyle bir olayın olması doğru değil" dedi. Ali Kahramanlı, Teknik Direktör Rıza Çalımbay ve oyunculara kırgın olduğunu ifade ederek, "Bugüne kadar Rıza hocam ve futbolcular ne istediyse yaptım, her zaman yanlarında oldum. Gerçekten bir aile gibi hareket ediyorduk. Bunu hak etmedim, kırıldım ve gerçekten de üzüldüm. Her şey bir maaş için miydi. Hocamızı ve oyuncularımızı çok seviyoruz ama bu problem olmamalıydı, bizi üzen de bu" diye konuştu. Bundan sonra ufak sorunların büyümemesi için daha çok gayret göstereceklerini kaydeden Kahramanlı, şöyle devam etti: "Her zaman kente ve takımımıza yakışır bir yönetim olmaya çalıştık. Sözünü tutan ve manevi bağlara önem veren bir anlayışla hareket ettik. Ödemeler en kısa sürede yapılacak ki bunu zaten söylemiştik. Sorunun takipçisi olacağız. Bir aylık maaş ödenmemesi gibi şeyler olağan ve küçük problemler. Kısa zamanda çözeceğiz ama kimse de kusura bakmasın bunu unutmayacağız."

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Bursaspor - Mersin İdmanyurdu (Ön Bakış) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement