Bursaspor Teknik Direktörü Daum Açıklaması - Son Dakika
Spor

Bursaspor Teknik Direktörü Daum Açıklaması

Bursaspor Teknik Direktörü Daum Açıklaması

Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum, 28 Şubat Cuma akşamı deplasmanda oynayacakları Akhisar Belediyespor maçına çok iyi hazırlandıklarını söyledi.

26.02.2014 16:53  Güncelleme: 10:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum, Spor Toto Süper Lig'de 28 Şubat Cuma akşamı deplasmanda oynayacakları Akhisar Belediyespor maçına çok iyi hazırlandıklarını belirterek, "Umarım bu çalışmanın ardından futbolcularımız kendilerini mükafatlandırırlar ve galibiyetle döneriz" dedi.

Alman çalıştırıcı Özlüce Tesisleri'nde düzenlediği haftalık basın toplantısında, Akhisar Belediyespor'un sahasında güçlü bir rakip olduğunu, bunu da Ziraat Türkiye Kupası maçında gördüklerini ifade etti.

Akhisar Belediyespor karşısında en iyi performanslarını sahaya yansıtmak istediklerini dile getiren Daum, "Akhisar Belediyespor maçına çok iyi hazırlandık. Umarım bu çalışmanın ardından futbolcularımız kendilerini mükafatlandırırlar ve galibiyetle döneriz. Bizim için içinde bulunduğumuz zor durumu stabilize edip geleceğimizle ilgili iyi adımlar atmak ve önümüze pozitif bakmak çok önemli" diye konuştu.

Daum, sakatlıkları nedeniyle bugünkü antrenmana çıkmayan Serdar Aziz ve İbrahim Öztürk ile takımdan ayrı çalışan Sestak ve Volkan Şen'in durumlarının da maç saati belli olacağını anlattı.

Bir gazetecinin, "Sezon başında sakatlanan Ozan İpek'ten bu sezon faydalanabilecek misiniz? Ne zaman sahalara dönebilir?" şeklindeki sorusunu Daum, "Çapraz bağları kopan bir futbolcunun iyileşmesi zaman alabiliyor. Benim için Ozan İpek'in antrenmanlara böyle çabuk dönmesi sürprizdi. Ancak yüklenmeyle meydana gelen sakatlıklar ortaya çıktı. O yüzden Ozan İpek'in sahalara ne zaman dönebileceğini pek çıkaramıyorum. Ancak ümitlerimi ortaya koyabilirim. Ümitlerim ve isteklerim, Ozan'ın ağrısız ve en çabuk, düzgün bir şekilde idmana katılabilmesi ve sahalara dönebilmesi" diye yanıtladı.

Daum, " Colin Kazım'ın kadro dışı bırakıldıktan sonra yardımcınız İrfan Buz veya sizinle tatsız bir diyaloğu oldu mu?" sorusuna da "Colin ile diyaloğum oldu. Konuştuk kendisiyle hayal kırıklığına uğramış, bunu da dile getirdi. Kendi hakkıdır. Kendi bakış açısı çok farklıydı. Böyle konuşmalar güzel konuşmalar değil. Bu karardan sonra kulüp ve futbolcu için en iyi ne olabilir onu konuşmamız gerekiyor" yanıtını verdi.

"Son zamanlarda yaşananlar nedeniyle kırgınlığınız oldu mu?" sorusu üzerine Daum, şunları söyledi:

"Ben kırgın değilim. Ancak onları anlatıyorum. Yaşanan bazı olayların ardından kritik yapıyorum. Benim için kritik geldiği zaman, bu beni her zaman daha fazla hırslandırır. Böylelikle daha iyisini yapma adına daha çok çalışıyoruz. Tüm hayatım boyunca yaptığım kritikler benim daha iyi büyümemi sağlamıştır. Şunu gerçekten vurgulamak istiyorum; ben Bursa'da çalışıyorum ve kendimi tamamen buraya bağdaşmış ve özleşmiş görüyorum. Ne olursa olsun bunu kaybetmeyeceğim. Benim duruşum her zaman böyle olacaktır. Başkanımız Erkan Körüstan, sportif direktörümüz Barış Güçlü, kulübümüz adına gerçekten büyük bir uğraş içindeler ve bizimle birlikte Bursaspor'un başarısı için yoğun bir çaba harcıyorlar. Burada bulunmaktan kesinlikle şikayetçi değilim. Tam tersine burada yaşayan insanlar için Bursaspor için tüm kuvvetimi ortaya koymaya her zaman hazırım. Bunu da isteyerek ve severek yaptığımı dile getirmek istiyorum."

Sercan Yıldırım ve Volkan Şen'in performansları

Daum, ara transfer döneminde kadroya dahil edilen Sercan Yıldırım ve Volkan Şen'in performanslarının sorulması üzerine ise her ikisinin de kentin çok istediği oyuncular olduğunu belirtti.

Sercan Yıldırım ve Volkan Şen'in Bursaspor formasıyla büyük başarılara imza attıklarını hatırlatan Daum, şöyle devam etti:

"İkisinin de buraya gelmeden evvel farklı durumları vardı. Biz bu arkadaşlarımızı belli seviyeye getirmek adına 24 saat çalışıyoruz. Sercan Yıldırım daha önde görülüyor. Volkan Şen de bu süreç biraz uzayabilir. Sercan Yıldırım'ı takımımızdaki nedenlerden dolayı sağ açıkta kullanmak zorundayız. Aslında bu oyuncunun santrafor ya da santrafor arkasında daha verimli olduğunu biliyoruz. Ancak gerçekten antrenmanlarda çok istekli çalışıyor. Ben Sercan Yıldırım'ı eski günlerine hatta daha da iyi duruma getirme adına elimden gelen herşeyi yapacağım. Umarım bu desteği Sercan da taraftarımızdan, herkesten alabilir. Sercan'ın gerçekten desteğe ihtiyacı var. Türk futbolcusu çok duygusal. Galatasaray maçının ardından yorumcu Ahmet Çakar'ın Sercan Yıldırım ve Colin Kazım ile ilgili söyledikleri inanılmazdı. Gerçi biz İstanbul'da söylenenleri pek kale almıyoruz. Sonuç belli. Kötü oynadık ve hemen arkasından böyle bir söylemin de tam zamanı diye bu olay ortaya geliyor. Sercan adım adım ileriye gidiyor. Volkan'da ise yaşadığı son sakatlık onu biraz geride bıraktı. En kısa sürede iki oyuncumuz da çok iyi yerlere gelecektir."

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Bursaspor Teknik Direktörü Daum Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar
    02:44 İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar

    İstanbul'da bir grup taksici, öldürülen taksici Yaşar Yanıkyürek için ve son zamanlarda taksicilere yönelik artan sözlü şiddet ve cinayetleri, kötü şartları protesto etmek için eylem yaptı. Göztepe Köprüsü önünde toplanan taksiciler, Beşiktaş Meydanı önüne kadar konvoy yaptı. Taksiciler, protestoyu sonlandırdıktan sonra yetkililere seslenerek, bu tür olayların yaşanmaması için önlem alınmasını istedi.

  • İstanbul'da Yüzlerce Taksici Meslektaşlarının Ölümü İçin Bir Araya Geldi
    02:05 İstanbul'da Yüzlerce Taksici Meslektaşlarının Ölümü İçin Bir Araya Geldi

    İstanbul'da taksisine aldığı yabancı uyruklu iki şahıs tarafından öldürülüp Sarıyer'de yol kenarına atılan Yaşar Yanıkyürek için yüzlerce meslektaşı bir araya geldi. Taksiciler, Zincirlikuyu Mezarlığı'na hareket ederek cenazeye eşlik etti.

  • Real Madrid Penaltılarla Manchester City'yi Yendi ve Yarı Finale Yükseldi
    01:52 Real Madrid Penaltılarla Manchester City'yi Yendi ve Yarı Finale Yükseldi

    UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde Real Madrid, Manchester City'yi penaltılarla yenerek yarı finale yükseldi. İlk maçta berabere kalan takımların rövanşında Real Madrid öne geçse de City'nin golüyle skor eşitlendi. Uzatmalarda da gol olmayınca maç penaltılara gitti. Real Madrid, penaltı atışlarında daha başarılı olarak yarı finale adını yazdırdı. Turnuvada Salı akşamı oynanan diğer maçlarda ise Paris Saint-Germain ve Dortmund yarı finale yükseldi.

  • İstanbul'da taksiciler, Yaşar Yanıkyürek'in öldürülmesini ve taksicilere yönelik şiddeti protesto etti
    01:47 İstanbul'da taksiciler, Yaşar Yanıkyürek'in öldürülmesini ve taksicilere yönelik şiddeti protesto etti

    İstanbul'da bir grup taksici, öldürülen taksici Yaşar Yanıkyürek için ve son zamanlarda taksicilere yönelik artan sözlü şiddet ve cinayetleri, kötü şartları protesto etmek için eylem yaptı. Göztepe Köprüsü önünde toplanan taksiciler, Beşiktaş Meydanı'na kadar konvoy yaptı ve basın açıklaması yaptı. Taksiciler, seslerini duyurmak ve benzer olayların yaşanmaması için yetkilileri göreve çağırdı.

  • Real Madrid, Manchester City'yi penaltılarla mağlup ederek yarı finale yükseldi
    01:01 Real Madrid, Manchester City'yi penaltılarla mağlup ederek yarı finale yükseldi

    UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanşında Real Madrid, normal süresi ve uzatma bölümleri 1-1 sona eren maçta Manchester City'yi seri penaltı atışları sonucu 4-3 mağlup ederek yarı finale yükseldi. İlk yarıda Real Madrid öne geçerken, Manchester City ikinci yarıda beraberlik golünü buldu. Uzatma bölümlerinde de eşitlik bozulmayınca maç penaltılara gitti ve Real Madrid rakibini mağlup ederek yarı finale adını yazdırdı.

  • Dev maç nefes kesti! Manchester City'i penaltılarla eleyen Real Madrid, son yarı final biletini aldı
    00:53 Dev maç nefes kesti! Manchester City'i penaltılarla eleyen Real Madrid, son yarı final biletini aldı

    UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ''erken final'' olarak nitelendirilen Manchester City-Real Madrid arasında oynanan çeyrek final rövanş karşılaşması nefesleri kesti. Normal süresi ve uzatma dakikaları 1-1 eşitlikle tamamlanan dev maçta seri penaltı atışlarını 4-3 kazanan Real Madrid, son yarı final biletinin sahibi oldu. İspanyol temsilcisi, yarı finalde Alman devi Bayern Münih ile karşılaşacak.

  • Bayern'in Kimmich'i var! Arsenal'i 1-0 mağlup eden Alman devi yarı finale yükseldi
    00:09 Bayern'in Kimmich'i var! Arsenal'i 1-0 mağlup eden Alman devi yarı finale yükseldi

    Bayern Münih, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final rövanş maçında sahasında İngiliz ekibi Arsenal'i 1-0 mağlup ederek adını yarı finale yazdırmayı başardı. İki takım arasında İngiltere'de oynanan ilk maç 2-2 beraberlikle tamamlanmıştı.

  • Bayern Münih, Arsenal'ı 1-0 mağlup ederek yarı finale yükseldi
    23:57 Bayern Münih, Arsenal'ı 1-0 mağlup ederek yarı finale yükseldi

    UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanşında Bayern Münih, Arsenal'ı 1-0 mağlup ederek yarı finale adını yazdırdı. Mücadelenin tek golü Joshua Kimmich'ten geldi.

  • İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda İlkbahar-Yaz yarış sezonu başladı
    23:24 İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda İlkbahar-Yaz yarış sezonu başladı

    Türk atçılığının önemli mekanlarından biri olan İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda İlkbahar-Yaz yarış sezonu başladı. Sezonun açılışında birçok yarış gerçekleşti ve kazanan safkanlara ödüller takdim edildi. İstanbul'da 17 Kasım'a kadar sürecek olan sezon, çarşamba, cuma ve pazar günleri olmak üzere toplam 93 yarış gününe ev sahipliği yapacak.

  • Geliboluspor Triatlon Takımı Şampiyonluk Ziyareti
    23:03 Geliboluspor Triatlon Takımı Şampiyonluk Ziyareti

    Geliboluspor Triatlon Takımı, Türkiye şampiyonu olduktan sonra Gelibolu Belediye Başkanı Ali Kamil Soyuak'a teşekkür ziyaretinde bulundu. Soyuak, sporcuları desteklemeye devam edeceklerini belirtti.


Advertisement