Bursasporlu Taraftarlar 8 Yıl Sonra Beşiktaş Deplasmanına Gelecek - Son Dakika
Güncel

Bursasporlu Taraftarlar 8 Yıl Sonra Beşiktaş Deplasmanına Gelecek

Bursasporlu Taraftarlar 8 Yıl Sonra Beşiktaş Deplasmanına Gelecek

TÜRKİYE Futbol Federasyonu'nun deplasmanda seyirci yasağının kaldırılmasının ardından Bursaspor taraftarları 8 yıl sonra Beşiktaş maçına gitmeye hazırlanıyor.

07.12.2016 10:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TÜRKİYE Futbol Federasyonu'nun deplasmanda seyirci yasağının kaldırılmasının ardından Bursaspor taraftarları 8 yıl sonra Beşiktaş maçına gitmeye hazırlanıyor. Maça gidecek bin 900 taraftar için yeşil- beyazlı kulüp yönetimi tek tip montlar hazırlıyor.

Bursaspor Kulübü Başkanı Ali Ay, yeşil-beyazlı taraftarların fair play ödülü aldığını hatırlatarak, "Coşkulu, şovlarını İstanbul'da da yapmalarını, Bursaspor'u desteklemelerini istiyorum. Taşkınlık yapmamaları istiyorum. Bunun Türkiye'ye örnek olacağına inanıyorum" dedi.

Karşılaşmaya gelecek Bursaspor taraftarları için İstanbul Emniyet Müdürlüğü de geniş güvenlik önlemi aldı. Buna göre, yeşil-beyazlı taraftarlar, toplu halde Çamlıca Gişeleri'nde karşılanıp stada getirilecekler. Otobüslerle Vodafone Arena'ya en yakın bir noktaya götürülecek taraftarlar, Beşiktaş Çarşı'ya kesinlikle sokulmayacak. Bireysel davranan, İstanbul içinden maça gelecek olan Bursasporlu taraftarlar için de önlemler alınacak. Bilet kontrolü ve üst araması yapılacak her iki noktada; toplanılan yer ve tribüne girilecek yerde arama yapılacak.

Bursaspor takımı ise 9 Aralık Cuma günü saat 18.00'de feribot ile Mudanya'dan İstanbul'a gidecek.

Yasağın kalkması üzerine Bursaspor Kulübü ve taraftarlar, İstanbul'daki maç için hazırlıklara başladı. Bursaspor Kulübü Başkanı Ali Ay tribün liderleriyle toplantı yaparak Beşiktaş maçı ile ilgili hazırlıkları görüştü.

Başkan Ay, tribün liderleri Selim Kurtulan, Mehmet Güzelsöz ve Ceyhun Yıldırım ile yaptığı görüşmede tüm Türkiye'nin gözünün bu maçta olacağını belirterek, dikkatli davranılmasını istedi.

Ali Ay, Kulüpler Birliği Vakfı toplantısı öncesinde Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ile görüştüklerini vurgulayarak, "İki başkan olarak 21'inci yüzyılda taraftarlar takımlarının maçlarını izleyebilmeli. Biz iki başkan buna onay verdik. Ondan sonra Kulüpler Birliği'nde bu konu görüşüldü. Bütün taraftarların takımların maçlarını izlemek için gitmeleri önünde karar alındı. Burada Fikret başkana da çok teşekkür ediyorum. Bu bize nasip oldu. Taraftarlarımızla birlikte gideceğiz" dedi.

"1900 TARAFTAR ÖZEL MONT GİYECEK"

Bu karşılaşma için Beşiktaş taraftarına bin 900 bilet tahsis edildiğini de kaydeden Ali Ay, "İstanbul'a gidip Beşiktaş maçını izleyeceğiz. Taraftarlarımıza yönetim olarak bir güzellik daha yapıyoruz. Güzel görünmeleri, tek tip giyinmeleri için montlar hazırladık. Kulübümüzün profesyonelleri tribün liderleriyle görüşecekler" diye konuştu.

"Taraftarlarımızı çok seviyorum. Bursaspor taraftarı şampiyon olduğu yıl fair play ödülü almıştı" diyen Ali Ay, Bursaspor taraftarlarının bu maçta da Türkiye'ye örnek olmasını istedi. Ali Ay, şöyle devam etti: "Bursa'daki coşkulu, şovlarını İstanbul'da da yapmalarını, Bursaspor'u desteklemelerini istiyorum. Burada taşkınlık yapmamaları istiyorum. Bu Türkiye'ye kötü örnek olur. Ben onlara güveniyorum. Güzel güzel gidip iyi bir sonuçla da gelebiliriz. Biliyorsunuz futbol üç ihtimalli bir oyun. Galibiyet, beraberlik, mağlubiyet. Yenersek, kaybedersek bunlar ilk kez olmayacak. Bunun için taraftarlarımızın daha duyarlı olmalarını istiyorum. Orada Bursaspor'u izleyip, destek versinler. Ben taraftarlarıma güveniyorum."

SELİM KURTULAN: "SAVAŞA GİTMİYORUZ"

Bursaspor'un en önemli taraftar gruplarından olan Teksas'ın lideri Selim Kurtulan, 8 yıl sonra yasağın kalkmasının sevindirici olduğunu belirterek, "Bursaspor taraftarı aslan gibi Vodafone'a gidecek takımlarını destekleyecek ve geri dönecek. Temennimiz bu. İnşallah 8 yıl önceki olaylar olmaz. Polisin iyi tedbirler almasını bekliyoruz. Bursa polisi gelen taraftarı kimseye göstermeden stada sokup evine kadar gönderiyor. Bizde İstanbul'da böyle istiyoruz. Güzel tedbirler alsınlar. Biz maça gidiyoruz savaşa değil. Bin 900 kişi gideceğiz. Arkadaşlarımızla organizasyonu yapıyoruz. 3 puanı alıp geleceğiz" dedi.

MEHMET GÜZELSÖZ: "PROBLEMLER ÇÖZÜLDÜ"

Tribün liderlerinden Mehmet Güzelsöz de, takımın gideceği güzergahla ilgili kararı polisin vereceğini ifade ederek, "Biz beraber hareket etmek istiyoruz. İstanbul'a gideceğiz. İnşallah kazasız belasız kazançlı maçla geri dönmek istiyoruz. Bu dönemlerde tüm Türkiye'ye örnek olmasını arzuluyoruz. Olay olmaması için elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışacağız. Toplantı sonrası stadın oradan bütün araçları bir aradan kaldırmak istiyoruz. Eski stadın orada inşaat var. Büyük bir ihtimalle Timsah Arena önünden olabilir. İyi olması için gidiyoruz. Niyetimiz bu" şeklinde konuştu.

CEYHUN YILDIRIM: "YASAKLARIN KALKMASI SEVİNDİRİCİ"

Uzun bir aradan sonra Beşiktaş deplasmanına gideceklerini belirten tribün lideri Ceyhun Yıldırım da, Birlikte hareket edeceğiz. Etkili kurumlardan herhangi bir isteğimiz ve talebimiz yok. Kendi imkanlarımızla organizasyonumuzu yapacağız. Bunların dışında bir sorun yok. Seyirci yasağının kalkmasına sevinçliyiz" diye konuştu. - Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursasporlu Taraftarlar 8 Yıl Sonra Beşiktaş Deplasmanına Gelecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bosphorus Trio, Ankaralı müzikseverlere konser verdi
    23:49 Bosphorus Trio, Ankaralı müzikseverlere konser verdi

    Türk bestecilerin eserlerini keman, viyolonsel ve piyano ile dünyaya duyuran Bosphorus Trio, Erimtan Müzesi'nde düzenlenen konserde müzikseverlerle buluştu. Konser öncesinde BESOM Çağdaş Türk Müziği Ödülleri takdim edildi. Gruba 'Beste Ödülü' Turgay Erdener'e, 'İcra Ödülü' ise Bosphorus Trio'ya verildi. Konserde, İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası başkemancısı Özgecan Günöz, Borusan Viyolonsel Grubu Üyesi çellist Çağlayan Çetin ve Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi piyanist Özgür Ünaldı yer aldı.

  • Avrupa 2.'si olan Emine Kılınç Niğde'ye döndü
    23:42 Avrupa 2.'si olan Emine Kılınç Niğde'ye döndü

    Hırvatistan'da gerçekleşen Gençler Avrupa Boks Şampiyonası'nda 50 kiloda mücadele eden milli sporcu Emine Kılınç, çeyrek finalde Bulgar rakibini, yarı finalde ise Sırbistanlı rakibini yenerek finalde İngiliz rakibiyle mücadele etti. Avrupa ikincisi olan Kılınç, memleketi Niğde'de coşkuyla karşılandı. Hedefinin olimpiyat şampiyonluğu olduğunu söyleyen Kılınç, daha iyi çalışarak gelecek şampiyonalara hazırlanacağını belirtti.

  • Erzurum'da Atatürk Üniversitesi Kampüsü'nde çıkan kavgada 4 kişi yaralandı, 10 şüpheli gözaltına alındı
    23:38 Erzurum'da Atatürk Üniversitesi Kampüsü'nde çıkan kavgada 4 kişi yaralandı, 10 şüpheli gözaltına alındı

    Erzurum'da Atatürk Üniversitesi Kampüsü'nde iki grup arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Üniversite öğrencilerinin de karıştığı kavgada yaralanan 4 kişi hastanelere kaldırıldı. Polis ekipleri, güvenlik önlemi alarak 10 şüpheliyi gözaltına aldı. İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, olay yerinde incelemede bulundu.

  • Kuşadası'nda dev gemi iskeleye çarptı
    23:36 Kuşadası'nda dev gemi iskeleye çarptı

    Aydın'ın Kuşadası ilçesinde limana yanaşmaya çalışan dev kruvaziyer gemi duramayınca iskeleye çarptı. Çarpmanın etkisiyle iskelede ve gemide maddi hasar oluştuğu öğrenildi. Geminin çarpma anı cep telefonu kamerasına yansıdı.

  • TİKA, Tacikistan'daki ıslahevinde kalan çocuklara konser verdi
    23:29 TİKA, Tacikistan'daki ıslahevinde kalan çocuklara konser verdi

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) organizasyonuyla, Tacikistan'ın başkenti Duşanbe'de bulunan ıslahevinde kalan çocuklara dünya klasikleri ve Türk sanatçıların bestelerinden oluşan bir konser verildi. Antalya Devlet Senfoni Orkestrası Flüt Sanatçısı Doç. Dr. Lelya Bayramoğulları'nın sunduğu konser, TİKA tarafından gerçekleştirilen sosyal sorumluluk projesi kapsamında düzenlendi. Bayramoğulları, etkinlikte Tacik eseri de icra ederek büyük beğeni topladı. Konser, çocuklar arasında unutulmaz bir deneyim olarak değerlendirildi.


Advertisement