Burundi'de Bir Muhalif Öldürüldü - Son Dakika
Güncel

Burundi'de Bir Muhalif Öldürüldü

Burundi'de silahlı kişilerin düzenlediği saldırıda bir muhalif öldürüldü.

01.09.2015 16:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Burundi'de silahlı kişilerin düzenlediği saldırıda bir muhalif öldürüldü.

Başkent Bujumbura'nın Kabezi bölgesi yetkilisi Leonce Ndinzirindi, AA muhabirine açıklamasında, kimliği belirsiz silahlı kişilerin muhalefetten Dayanışma ve Demokrasi Hareketi (MSD) partisinden Albert Nsabimana'nın, evine düzenlenen saldırıda hayatını kaybettiğini, eşinin de yaralandığını söyledi.

Kabezi'de insan hakları savunucusu Michel Niyungeko, Nsabimana'nın siyasi nedenlerden dolayı öldürüldüğünü iddia etti.

Jimy Nduwayo adlı polis komiseri ise ülkede artan şiddet olaylarının, sivillerin ruhsatsız silah taşımasından kaynaklanığını savundu.

Bujumbura'ya yakın Muyira bölgesinde hükümet yanlısı gençlik grubunun lideri Ernest Misigaro dün sabah işe gittiği sırada uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetmişti.

Devlet Başkanı Pierre Nkurunziza'nın sağ kolu İstihbarat Başkanı Adolphe Nshimirimana'yı 2 Ağustos'ta hedef alan suikastten iki hafta sonra da eski Genelkurmay Başkanı Albay Jean Bikomagu da silahlı saldırı sonucu öldürülmüştü.

Tutsi etnik grubuna bağlı Bikomagu'nun Hutu etnik grubuna bağlı Nshimirimana'nın öldürülmesine misilleme olarak vurulduğu kaydedilmişti.

Burundi'de 10 yıldır iktidarda bulunan Nkurunziza, hükümet ile silahlı gruplar arasında 28 Ağustos 2000'de imzalanan Aruşa Anlaşması'ndaki devlet başkanının yalnızca iki kez seçilebileceğine ilişkin maddeye rağmen, 3. kez adaylığını açıkladı.

Anayasa Mahkemesi de "2005'te atamayla göreve gelen Nkurunziza'nın devlet başkanı seçimi için 3. kez aday olmasının önünde yasal bir engel bulunmadığı" yönünde karar bildirdi.

Nkurunziza'nın resmen adaylığını duyurduğu Nisan ayı sonunda muhalefet ve sivil toplum kuruluşları protesto için sokaklara döküldü. Şiddet eylemlerinde bugüne kadar 140'a yakın kişi yaşamını yitirirken, binlerce kişi de başka ülkelere kaçmak zorunda kaldı.

Ülkede 21 Temmuz'da düzenlenen devlet başkanı seçiminde oyların yüzde 69,41'ini alarak 3. kez iktidara gelen Nkurunziza 20 Ağustos'ta yemin etmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Burundi'de Bir Muhalif Öldürüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Afganistan'da Şiddetli Yağış ve Sel Felaketi: 33 Ölü, 27 Yaralı
    12:19 Afganistan'da Şiddetli Yağış ve Sel Felaketi: 33 Ölü, 27 Yaralı

    Afganistan'ın bazı bölgelerinde son üç gündür etkili olan şiddetli yağış, kar yağışı ve sel baskınları sonucunda 33 kişi hayatını kaybederken, 27 kişi de yaralandı. Seller nedeniyle 600'den fazla ev hasar gördü, tarım arazileri ve yollar tahrip oldu. Yardım kuruluşları selden etkilenen ailelere yardım sağlamaya devam ediyor.

  • Tekirdağ Çorlu'da Sürücü Rahatsızlanarak Kaza Geçirdi
    12:19 Tekirdağ Çorlu'da Sürücü Rahatsızlanarak Kaza Geçirdi

    Tekirdağ Çorlu'da direksiyon başında rahatsızlanan sürücü, trafik kazası geçirdi. Hastaneye kaldırılan kadının sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi. Kaza, Alipaşa Mahallesi İsmetpaşa Bulvarı üzerinde meydana geldi. Ali Kayan kavşağı istikametinden Çetin Emeç Bulvarı istikametine seyreden Fatme Yıldız (60) idaresindeki TX 1357 TM plakalı (Bulgaristan) otomobil, sürücüsünün rahatsızlanarak direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu park halindeki bir otomobile çarptı. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri sürücü Fatme Yıldız'a ilk müdahaleyi yaptı. Ambulansla Çorlu Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak yoğun bakıma alınan kadının hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi. Kazayla ilgili polis tarafından inceleme başlatıldı.

  • Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti
    12:19 Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti

    Uludere ilçesinde meydana gelen kazada, Ferhat Bilen'in kullandığı hafif ticari araç dereye düştü. İtfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkarılan Abdulkerim Babat, Melek Soylu, Haşim Babat ve Sevim Demircioğlu hastaneye kaldırıldı. Ancak yaralılardan 4'ü hayatını kaybetti. Cenazeler, otopsi işlemlerinin ardından ailelerine teslim edildi ve defnedildi.

  • Körfez Gençlerbirliği Ragbi Takımları Grup Birincisi Oldu
    12:18 Körfez Gençlerbirliği Ragbi Takımları Grup Birincisi Oldu

    Körfez Gençlerbirliği Ragbi Kadın ve Erkek takımları Ankara'da düzenlenen 7'li Ragbi U18 Türkiye Şampiyonası'nda grup maçlarını kazanarak final etaplarına grup birincisi olarak katılmaya hak kazandı. 6 sporcu ise milli takıma davet edildi.

  • Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çocuk Parklarını Yeniliyor
    12:17 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çocuk Parklarını Yeniliyor

    Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yaz aylarında çocukların vakit geçirecekleri parklarda tamirat, bakım ve yenileme çalışmalarını titizlikle sürdürüyor.

  • Denizlispor U15 Gelişim Ligi'nde Play-off'lara Katılmaya Hak Kazandı
    12:17 Denizlispor U15 Gelişim Ligi'nde Play-off'lara Katılmaya Hak Kazandı

    TFF U15 Gelişim Ligi 2. Grup'ta mücadele eden Denizlispor, Nazilli Belediyespor'u 4-1 mağlup ederek 36 puana ulaştı ve play-off'lara katılmaya hak kazandı.


Advertisement