Burundi'deki Siyasi Kriz - Son Dakika
Güncel

Burundi'deki Siyasi Kriz

Burundi'de güvenlik güçleri, başkentte 4 kişinin cesedini buldu.

03.09.2015 11:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Burundi'de güvenlik güçleri, başkentte 4 kişinin cesedini buldu.

Polis sözcülerinden Pierre Nkurikiye, yaptığı basın açıklamasında, başkentin Musaga, Nyakabiga ve Jabe Mahallesi'nde yapılan arama çalışmaları sonucu, 4 kişinin cesedine rastladıklarını ifade ederek ölenlerden birinin elinde kalaşnikof tipi tüfeğe rastladıklarına dikkati çekti.

Güvenlik güçleri yetkililerinden General Godefroid Bizimana da Jabe'de polis karakoluna dün ateş açan 2 ayrılıkçının vurulduğunu, aynı gün içinde de kimliği belirsiz iki kişinin cesediyle karşı karşıya kaldıklarını vurguladı.

Başkentte şiddet olayları, Devlet Başkanı Pierre Nkurunziza'nın iddiaya göre anayasaya aykırı olarak 3. kez göreve gelmesinden sonra da devam ediyor.

Burundi'de 10 yıldır iktidarda bulunan Nkurunziza, hükümet ile silahlı gruplar arasında 28 Ağustos 2000'de imzalanan Aruşa Anlaşması'ndaki devlet başkanının yalnızca iki kez seçilebileceğine ilişkin maddeye rağmen, 3. kez adaylığını açıklamıştı.

Anayasa Mahkemesi de "2005'te atamayla göreve gelen Nkurunziza'nın devlet başkanı seçimi için 3. kez aday olmasının önünde yasal bir engel bulunmadığı" yönünde görüş bildirmişti.

Nkurunziza'nın resmen adaylığını duyurduğu nisan ayı sonunda muhalefet ve sivil toplum kuruluşları protesto için sokaklara döküldü. Şiddet eylemlerinde bugüne kadar 150'ye yakın kişi yaşamını yitirirken, binlerce kişi de başka ülkelere kaçmak zorunda kaldı.

Ülkede 21 Temmuz'da düzenlenen devlet başkanı seçiminde oyların yüzde 69,41'ini alarak 3. kez iktidara gelen Nkurunziza 20 Ağustos'ta yemin etmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Burundi'deki Siyasi Kriz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement