Busmek Artık Mustafakemalpaşa'da - Son Dakika
Yerel

Busmek Artık Mustafakemalpaşa'da

Busmek Artık Mustafakemalpaşa\'da

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal sorumluluk projelerinden biri olan ve bugüne kadar 120 binin üzerindeki kişinin faydalandığı BUSMEK, Mustafakemalpaşa’daki vatandaşlara da hizmet vermeye başladı.

04.03.2015 11:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal sorumluluk projelerinden biri olan ve bugüne kadar 120 binin üzerindeki kişinin faydalandığı BUSMEK, Mustafakemalpaşa'daki vatandaşlara da hizmet vermeye başladı. BUSMEK Mustafakemalpaşa Kurs Merkezi'nin açılışına katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, başta kadınlar olmak üzere ilçedeki herkesi yatkın oldukları alanda eğitip üretebilir hale getirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Bursa'da yaşayan vatandaşların hayatlarına yeni renkler katan Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (BUSMEK), Mustafakemalpaşa'da da açıldı. Bilişim teknolojileri, el sanatları, kişisel gelişim ve eğitim, yabancı dil, yiyecek-içecek ve endüstriyel mutfak başta olmak üzere 28 branşta 1800 kursiyerin eğitim alacağı kurs merkezinin açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 28 branşta 1800 kursiyere 13 personelin hizmet vereceği yeni kurs merkezinin hayırlı olmasını diledi. Bütün vatandaşların sosyal ve kültürel anlamda gelişmesini, ekonomik olarak üretebilir hale gelmesini hedeflediklerini kaydeden Başkan Altepe, "Mustafakemalpaşalılar istedikleri dalda kendilerini geliştirsin, özgüvenlerini artırsınlar istiyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak onlar için her türlü desteği veriyorum. Bunlar başlangıç. İnşallah her geçen gün bulunduğunuz pozisyon daha da iyiye gidecek. Mustafakemalpaşa hangi alanda eğitim isterse, Büyükşehir bu desteği verecek" dedi.

Altepe, kurs merkezinde eğitim alanların iş yeri açma ve üretilen ürünleri pazarlama anlamında şanslı olduğunu dile getirdi. BUSMEK Mustafakemalpaşa kurs merkezinde eğitim görenlerin KOSGEB aracılığıyla 30 bin TL'ye kadar hibe, 70 bin TL'ye kadar da cazip şartlarda kredi alma imkanı bulunduğunu belirten Başkan Altepe, "İnşallah burada en uygun eğitimi alır, hem aile bütçelerinize katkıda bulunur, hem de kendi işinizin sahibi olursunuz" diye konuştu.

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ise, büyükşehirin hayata geçirdiği yatırımlarla Bursa'yı dünyayla buluşturduğunu, Başkan Altepe'nin vizyonunun Mustafakemalpaşa'ya bir kez daha yansımasının heyecan verici olduğunu kaydetti. Kurtulan, "Aslında bu hizmet, yine Başkan Altepe'nin desteğiyle 2009 yılında ilçemizde verilmeye başlandı. Büyükşehir, bütünşehir olmadan evvel şekilde bu imkanları Mustafakemalpaşalılarla buluşturduk. O günden bugüne 17 binin üzerindeki kişiyi bu eğitimlerden faydalandırdık. Bugün resmen buradalar. Allah kendilerinden razı olsun" şeklinde konuştu.

Kaymakam Yalçın Bulut da ilçeye getirilen hizmet sebebiyle Başkan Altepe'ye teşekkür etti.

Açılış konuşmalarının ardından Başkan Altepe ve beraberindekiler, kurs merkezinin sınıflarını tek tek dolaştı. Kursiyerlerle sohbet eden, hatıra fotoğrafı çektiren Başkan Altepe, yiyecek içecek bölümünde yapılan yaş pastayı Başkan Kurtulan'la birlikte kesti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, BUSMEK merkezinin açılışının ardından Mustafakemalpaşa Belediyesi'ni ziyaret etti. Altepe, 1 Nisan 2014 tarihi itibariyle Türkiye'de yeni bir dönemin başladığını, 30 büyükşehirin bağlı ilçelere direkt yatırım yapma hakkına kavuştuğunu söyledi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Busmek Artık Mustafakemalpaşa'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement