Büyük Adımlar", Gençlik Kampında - Son Dakika
Yerel

Büyük Adımlar", Gençlik Kampında

Büyük Adımlar", Gençlik Kampında

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gençlik kamplarında düzenlenen “Büyük Adımlar” projesinin milli sporcuları, Antalya Duacı Gençlik Kampı’nda gençlerle buluştu.

19.08.2014 11:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gençlik kamplarında düzenlenen "Büyük Adımlar" projesinin milli sporcuları, Antalya Duacı Gençlik Kampı'nda gençlerle buluştu.

Başarılı sporcuların spora başlama öykülerinin anlatıldığı "Büyük Adımlar Projesi", Duacı Gençlik Kampı'nda düzenlendi.Etkinliğe Gençlik Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Hasan Davulcu, Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Tarkan Tüzken, Milli Dalgıç Şahika Ercümen, Milli Rallici Özlem Akkuş Doğan, TRT Spor spikeri Erdoğan Arıcı, Gençlik liderleri ve gençler katıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın spora olan ilgiyi artırmak amacıyla, alanında başarılı sporcuları gençleri buluşturduğu projenin konukları Milli Dalgıç Şahika Ercümen, Milli Rallici Özlem Akkuş Doğan oldu. TRT spikeri Erdoğan Arıkan'ın moderatörlüğünde spora başlama öykülerini anlatan sporcular gençlere spor hakkında yol gösterici bilgiler verdi. Etkinlikte gençler milli sporculara merak ettikleri soruları da sordu.

RALLİ BENİM İÇİN TUTKU

Ford Motorsport ve Burcu Çetinkaya ile yarış kariyerinin başladığını anlatan Milli Ralli Sporcusu Özlem Akkuş Doğan, "Ralli birçok bayanın ilgisini çekecek herhangi spor dalı değil. Ralli benim tutkum. Ralliyle tanışmam 11 yaşında dedemin garajından kaçırdığım motosiklet ile başladı" dedi. Yarışlarda co pilot olarak yol karakterini yazdığını belirten Doğan, "Yarışlarda yolun nasıl olduğunu gözümde canlandırıyorum, yol haritasını metre haritasıyla komutlarla yönetiyor mekanik hatalara anında müdahale ediyorum. Yarışta yapacağım en ufak hata beni başarısız kıldığı gibi yarışta önlemini alamayacağım kaza ile sonuçlanabileceğini" dedi.

Sualtı dalış sporuna başlama serüvenini anlatan dünya serbest dalış rekortmeni milli sporcu Şahika Ercümen ise, "Çanakkaleli olduğum için denizle erken tanıştım. Deniz benim için her şey diyebilirim. Çocukken yaşadığım alerjik astım yüzünden spor yapmam gerekiyordu. Katılmış olduğum okul gezisinde hocamın yetenekli olduğunu söylemesi üzerine su sporuyla tanıştım" şeklinde konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyük Adımlar', Gençlik Kampında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement