"Büyük Ankara Festivali" Başlıyor - Son Dakika
Yerel

"Büyük Ankara Festivali" Başlıyor

Bu yıl 4'üncüsü düzenlenecek olan uluslararası Büyük Ankara Festivalinde, birbirinden ünlü sanatçılardan, 16 farklı ülkenin folklor gruplarına, yarışmalara kadar birçok farklı aktivite yer alacak

24.06.2011 12:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Büyükşehir Belediyesince bu yıl 4'üncüsü düzenlenecek olan uluslararası Büyük Ankara Festivalinde, birbirinden ünlü sanatçılardan, 16 farklı ülkenin folklor gruplarına, motokrostan, sirk ve panayır gösterilerine, dev oyuncaklardan yarışmalara kadar birçok farklı aktivite yer alacak.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Atatürk Kültür Merkezi alanında 2-10 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek festivalde, çocuklar, gençler ve yaşlılardan oluşan her yaştan ziyaretçi birbirinden ünlü sanatçıların verdiği konserler, etkinliklerle coşku, heyecan ve eğlenceyi bir arada yaşayacakları bildirildi.

Açıklamada, Büyükşehir Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen festivalde, eğlenceden konserlere, alışverişten yarışmalara, oyun alanlarından adrenalini yüksek spor gösterilerine kadar pek çok farklı etkinlikle tatilini Ankara'da geçirmek isteyenlerin değişmez adresi olacağı belirtildi. Festival alanına kurulacak dev oyuncaklar, eğlenceli yarışmalar, sirk ve panayırlar da çocukların hoşça vakit geçirecekleri kaydedildi.

Sunuculuğunu Vatan Şaşmaz'ın yapacağı festivalde, 8 gün boyunca her gece birbirinden ünlü sanatçılardan Ebru Gündeş, Murat Boz, Ziynet Sali, Emre Aydın, Zara, Alişan, Sıla, Mustafa Ceceli, Murat Dalkılıç, Gülşen, Gülben Ergen, Eda Karaytuğ, Ferhat Göçer, Niran Ünsal, Sibel Can, Özcan Deniz'in konser vereceği bildirildi.

Açıklamada, Bulgaristan, Romanya, Bosna Hersek, Gürcistan, İran Türkleri, Macaristan, İtalya, Çeçenistan Özerk Cumhuriyeti, Rusya Federasyonu, Azerbaycan, Moldova, KKTC, Ukrayna, Polonya, Makedonya, Başkurdistan ve Türkiye'den halk dansları topluluklarının gösterilerinin kültürel kaynaşmayı sağlayacağı ifade edildi.

Eğlencenin yanında hesaplı alışveriş için oluşturulan satış sokakları ve yüzlerce stanttan birbirinden zengin çeşitteki ürünleri ucuza alma imkanın da bulunacağının belirtildiği açıklamada, festivalin en iddialı gösterilerinden birinin de dünyaca ünlü korkusuz motokrosçuların yaptığı akrobasi gösterilerinin olacağı kaydedildi.

Açıklamada, festival alanına ulaşmak isteyen vatandaşlar için de Büyükşehir Belediyesi tarafından Başkentin dört bir tarafındaki 58 ayrı noktadan 14. 00-18. 00 saatleri arasında gidiş, 17. 00-23. 00 saatleri arasında da dönüş için ücretsiz otobüs seferlerinin düzenleneceğinin belirtildi.

- ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Büyük Ankara Festivali' Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement