Büyük Balığı Yakalayıp, Kupaları Kaptılar - Son Dakika
Güncel

Büyük Balığı Yakalayıp, Kupaları Kaptılar

Büyük Balığı Yakalayıp, Kupaları Kaptılar

BODRUM'da, bu yıl ilk kez düzenlenen Akdeniz Açık Deniz Sportif Balıkçılık Turnuvası'nda dereceye girenlere kupaları törenle verildi.

19.09.2016 16:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BODRUM'da, bu yıl ilk kez düzenlenen Akdeniz Açık Deniz Sportif Balıkçılık Turnuvası'nda dereceye girenlere kupaları törenle verildi.

Yalıkavak, Gümüşlük ve Turgutreis mahalleri açıklarındaki 15 millik alanda, merkezi ABD'de bulunan ve geçtiğimiz yıl kuruluşunun 75. yılını kutlayan Uluslararası Olta Balıkçılığı Derneği'nin (International Game Fish Association-IGFA) kuralları çerçevesinde 15-18 Eylül tarihleri arasında yapılan Akdeniz Açık Deniz Sportif Balıkçılık Turnuvası'na Rusya, Yunanistan, Hollanda, Azerbaycan ve Türkiye'den 59 sportif balıkçı teknesi ve 310 sporcu katıldı.

Turnuvanın son günü Palmarina Marina'da düzenlenen kokteyl ve ödül töreni renkli görüntülere sahne oldu. Yakalanan balıklar tartıldı ve sergilendi. Turnuvaya yarışmacı olarak katılarak, Ege'nin benzersiz, derin mavisinde, heyecan dolu anlar ve nefes kesen deneyimler yaşayanlar arasında, Rıza Kutlu Işık, Erkut Soyak, Gökhan Çarmıklı, Burhan Çavuşoğlu, Levent Kıroğlu, Alp Kırşan, Engin Altan Düzyatan, Sinan Kosif, Metin Uzelli, Çağdaş Çağlar, Mekin Gözen, Mehmet Eskihancılar, Murat İyriboz, Ertuğrul İçingir, Hakan Külahçı, Yıldırım Özdemir, İskender Atakan, Mert Aras, Giovanni - Zeynep Demirtaş Lettieri gibi pek çok ünlü isim yer aldı.

Heyecan dolu geçen ve dünyada oldukça popüler olan sportif balıkçılığın Türkiye'deki en önemli organizasyonu olarak öne çıkan Akdeniz Açık Deniz Sportif Balıkçılık Turnuvası'nda Osman Kandemir Özel Ödülü'nü 'Cano 1' isimli teknesiyle yarışa katılan Hasan Gümüşkesen, Sinan Kosif, Rıfat, Perahya, İsmail Öksüzoğlu, Sertaç Saygan, Mehmet Mutlu, Umut Özkanca aldı. Yakaladıkları ve denize geri bıraktıkları dört büyük balıkla, sportif balıkçılığın en önemli kategori ödüllerinden Catch & Release (Yakala-Bırak) ödülünü ise 'Zetu' isimli teknesiyle turnuvaya katılan Faber Mermer, Ahmet Turan, Yasin Cinkaya, Ahmet Adalı, Sertan Bayar kazandı. Turnuvada dereceye girenerne kupalarını veren organizasyon komitesi sözcüsü Can Özer, " Bodrum'a ekonomik ve tanıtım anlamında katkı sağlayacak bir organaziasyonu gerçekleştirdik. Formula 1 Grand Prix'in ana ayağı nasıl Monaco'da diğerlerinden farklılaşıyorsa burada da farklılaşacak. Bodrum'a katkı sağlasın, destek olsun istiyoruz. O nedenle bize maddi manevi destek olan herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

- Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Büyük Balığı Yakalayıp, Kupaları Kaptılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement