Büyük Balıkçıla Vitamin ve Serum Desteği - Son Dakika
Güncel

Büyük Balıkçıla Vitamin ve Serum Desteği

Büyük Balıkçıla Vitamin ve Serum Desteği

Van'ın Bahçesaray İlçesi'nde çetin kış koşulları nedeniyle aç ve bitkin düşen büyük balıkçıl, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Yaban Hayvanları Koruma Merkezi'nde tedaviye alındı.

09.03.2016 16:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'ın Bahçesaray İlçesi'nde çetin kış koşulları nedeniyle aç ve bitkin düşen büyük balıkçıl, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Yaban Hayvanları Koruma Merkezi'nde tedaviye alındı. Merkezin Müdürü Doç. Dr. Lokman Aslan tarafından tedavisi vitamin ve serum desteği yapıldı.

İlçede yaralı halde bulunduktan sonra vatandaşlar tarafından Bahçesaray Tarım İlçe Müdürlüğüne teslim edilen büyük balıkçıl, 3 gün önce tedavi için YYÜ Yaban Hayvanları Koruma Merkezi'ne getirildi. Balıkçılın tedavisini üstlenen Merkez Müdürü Doç. Dr. Lokman Aslan, gerekli müdahaleyi yaptıklarını, kısa süre sonra doğaya salacaklarını söyledi. Büyük balıkçılların neslinin koruma altında bulunduğuna dikkati çeken Doç. Dr. Aslan; Van'ın, göçmen kuşların göç yolu üzerinde olması nedeniyle çok sayıda yabani hayvana ev sahipliği yaptığını belirterek şöyle dedi:

"Bahçesaray'da yaşanan zorlu kış koşulları nedeniyle göletler ve nehirlerde buzlanma meydana geliyor. Buzlanma ve kardan dolayı da büyük alıkçıl avlanma yapamadığı için aç kalıp bitkin düşmüş. Arazide balıkçılı gören duyarlı vatandaşlar alıp kliniğimize getirdi. Balıkçıla gerekli tedaviyi yaptık. İyileşir iyileşmez de yine onu Bahçesaray'da doğaya salacağız."

- Van

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Büyük Balıkçıla Vitamin ve Serum Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement