Denizli'de Kirliliğe Neden Olan 3 İşletmeye Ceza - Son Dakika
Güncel

Denizli'de Kirliliğe Neden Olan 3 İşletmeye Ceza

Denizli\'de Kirliliğe Neden Olan 3 İşletmeye Ceza

Denizli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, balık ölümleri nedeniyle yaptığı incelemede, kirliliğe neden olan 3 işletmeye idari para cezası uyguladı.

04.01.2014 16:00  Güncelleme: 09:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Denizli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün, Çivril, Çal ve Çoğaşlı'da farklı tarihlerde yaşanan balık ölümleri üzerine başlattıkları inceleme sonunda, kirliliğe neden olduğu belirlenen işletmelere ceza uyguladığı bildirildi.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Büyük Menderes Nehri üzerinde ilki 2 6 Ekim'de Çivril Gökgöl Bölgesinde, ikincisi ise 12-13 Kasım'da Çal Yeşiloba ve Çoğaşlı Köyleri civarında olmak üzere balık ölümleri görüldüğü, her iki olay sonrasında inceleme başlatıldığı kaydedildi.

Gökgöl bölgesinde balık ölümlerinin sebebinin belirlenmesine yönelik Afyonkarahisar Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleriyle koordineli çalışma yürütülen çalışmada Afyonkarahisar'daki meyve suyu fabrikasının deşarj hattında tıkanıklık yaşandığı, sektörel kriterlere uymayan atık suyun doğrudan nehre deşarj edildiğinin saptandığı bildirildi.

Çal bölgesindeki incelemede ise, bölgede bulunan nehir tipi bir hidroelektrik santralinin yükleme havuzunda 3-4 yıldır biriken çamurun işleme tabi tutulmadan nehre bırakıldığı saptanırken, ayrıca bölgedeki bir meyve suyu fabrikasının da deşarj suyundan alınan numunelerin analiz sonuçlarının "olumsuz" çıktığı kaydedildi.

Hirdoelektirik santrali ile 2 meyve suyu fabrikasına idari para cezası uygulandığı belirtildi.

Kirliliğin yaşandığı nehirlerde Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı mobil su ve atıksu analiz laboratuvarınca 17 farklı bölgeden alınan numunelerin analizlerinde, güzergahtaki bazı yerleşim yerlerinden nehre evsel atık deşarjıyla karşılaşıldığı ifade edilerek, şu bilgilere yer verildi:

"Denizli İl Özel İdaremizce, nehre evsel atık su deşarjı yapan yerleşim yerlerimize arıtma tesisi yapılıp yapılamayacağı ile ilgili çalışma başlatılmış, ilk aşamada arıtması mevcut ama çalıştırılmayan bir köyümüzde mevcut arıtmanın çalıştırılması kararlaştırılmış, 3 köyümüz için sızdırmasız fosseptik yapım ihalesine çıkılmıştır. Fosseptikler yapıldıktan sonra 3 köyümüzün kanalizasyon atıkları fosseptikte biriktirilecek ve vidanjörle atıksu arıtma tesisine nakledilecek ve nehre deşarj önlenmiş olacaktır." - Denizli

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Denizli'de Kirliliğe Neden Olan 3 İşletmeye Ceza - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement