Büyük Ödül Sahibini Buldu - Son Dakika
Yerel

Büyük Ödül Sahibini Buldu

Büyük Ödül Sahibini Buldu

“Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları-3” dereceye girenleri düzenlenen ödül töreninde ödüllerini büyük bir heyecanla aldılar.

30.04.2015 17:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları-3" dereceye girenleri düzenlenen ödül töreninde ödüllerini büyük bir heyecanla aldılar.

Civa Gençlik, İzcilik ve Spor Kulübü ve Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü'nün Son Peygamber Platformu ile birlikte 29 Mart 2015 pazar günü Türkiye'nin 81 ilinde ve internet üzerinden online olarak dünyanın her yerinden 264 bin 929 kişinin başvurduğu, "İDEAL İNSAN Son Peygamber'in (sas) Hayatı" konulu yarışmanın ödül töreni Zonguldak'ta gerçekleştirildi.

Müftülük konferans salonunda düzenlenen Ödül törenine İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, Beü Tıp Fakültesi Hastanesi Müdürü Tahir Güven, GMİS Üzülmez Şube Müdürü Tayfun Demir, Şube Sekreteri Erkan Üstüntaş, Beü İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Harun Savut, İlim Yayma Cemiyeti Başkanı İbrahim Cansız, Eğitim Bir Sen Başkanvekili Abdülkerim Kıran, Büro Memur Sen Şube Başkanı Ramazan Seyrek, Çaycuma Müftülüğü Şube Müdürü Erdal Oruçoğlu, ilçe merkezlerinden gelen STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Akra FM Genel Müdürü Naim Güleç'in konuşmacı olarak katıldığı program Acılık Camii İmam Hatibi Nizamettin Dereli'nin Kur'an Tilavetiyle devam eden programda Yarışma süreci hakkında verilen bilgiler verildi.Türkiye genelinde 81 ilde, 679 ilçede, 1.238 okul ve 11.571 sınıfta, 11 bin 723 gözetmen ile birlikte tertip edilen sınava 7'den 70'e herkes katılma imkanı buldu. "Ufka Yolculuk Kültür Yarışmalarının" ilmihal konulu olan ilkine Türkiye'den 87 bin 014 kişi, Kur'an-ı Kerim meali konulu olan ikincisine ise toplam 174 bin 399 kişi müracaat etmişti.

Yarışmaya aynı anda Beycuma Cezaevinin de aralarında bulunduğu Türkiye'nin değişik yerlerindeki 109 cezaevinden toplam 7 bin 282 mahkum sınava katılma fırsatı buldu. Ayrıca onlarca engelli de hem online hem de sınıflarda yarışmaya dahil oldular. Yarışma ile, ideal insan Peygamber Efendimizin (sas) hayatını sahih kaynaklardan okunmasının amaçlandığını söyleyen Civa İzcilik ve Spor Kulübü Başkanı Süleyman Şenol, "Peygamber Efendimizi doğru anlamak ve tüm insanlığa layıkıyla anlatmak, hayatı O'nun gibi bilinçli yaşamak için toplumda farkındalığın oluşması hedeflerken, okuma alışkanlığının yeterli düzeyde olmadığı günümüzde; okuyan, anlayan, düşünen ve okuduğu bilgiyle hayatına yön veren bireylerin yetişmesine katkı sağlamak, halkın, özellikle gençlerin sahih kaynaklarla buluşmasına destek olmak gayesiyle düzenlendiğimiz yarışmanın bugün ödüllerini verdik. Aslında bu yarışmanın kaybedeni yok. Katılan herkes güzel şeyler elde ettiği için kazançlı. Bu manada ben katkısı olan herkese özellikle sponsorlarımıza,teşekkürlerimi sunarken dereceye giren ya da girmeyen tüm yarışmacıları tebrik ediyorum" dedi.

Program, A B,C,D Kategorilerinde 3.olanlara 500 TL, 2. Olanlara 750 TL, birinci olanlara ise 1000 TL para ödüllerinin verilmesi ile son buldu. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyük Ödül Sahibini Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement