Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz - Son Dakika
Yerel

Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz

Afyonkarahisar'ın ilçelerinde Büyük Önder Atatürk'ün ölümünün 73.yıl dönümü dolayısıyla anma törenleri yapıldı.

10.11.2011 15:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afyonkarahisar'ın ilçelerinde Büyük Önder Atatürk'ün ölümünün 73. yıl dönümü dolayısıyla anma törenleri yapıldı.

Başmakçı ilçesi Hükümet Konağı önündeki tören Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törene, Kaymakam Onur Kökçü, Belediye Başkanı Halil Özcan, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Astsubay Üstçavuş Yüksel Kürkçü, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Başmakçı Çok Programlı Lisesi Konferans Salonu'nda devam eden etkinlikte Cumhuriyet İlköğretim Okul öğrencilerinin hazırladığı program izlendi. Günün anlam ve önemini anlatan konuşmalar ve şiirler ile oratoryo sunuldu, Atatürk'ün sevdiği şarkılar eşliğinde slayt gösterisi yapıldı.

- Sinanpaşa'daki anma töreni

(fotoğraflı)

Sinanpaşa ilçesi Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende Atatürk büstüne çelenkler bırakıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından törene Belediye Düğün Salonu'nda Çiğiltepe Çok Programlı Lisesinin hazırladığı anma programıyla devam edildi.

Programda, Atatürk'ün gençliğe hitabesi öğrenci Okan Aktürk, gençliğin ataya cevabı ise öğrenci Dilek Baş yönetiminde bütün öğrenciler tarafından söylendi.

Törende Atatürk'ün biyografisi, ilke ve inkılapları ile anıları sunumla anlatıldı, şiirler okundu. Başçavuş Mustafa Mantaş'ın "Atatürk'ün Askeri Kişiliği" konulu konuşmanın ardından ödül törenine geçildi.

Okullarda anma programı çerçevesinde düzenlenen resim, kompozisyon ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Sinanpaşa Kaymakam vekili Mehmet Haşim Çelik, Garnizon Komutanı Kıdemli Başçavuş Erol Mercan, Sinanpaşa Belediye Başkan vekili Muammer Aygün ve Cumhuriyet Başsavcısı Özgen Biçgin, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Sinanpaşa Meslek Yüksekokulu Müdürü Gürbüz Ocak tarafından verildi.

- Sandıklı ilçesindeki anma töreni

(fotoğraflı)

Sandıklı ilçesi Hükümet Konağı önünde düzenlenen anma töreninde Atatürk Anıtı'na çelenkler sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Belediye Düğün Salonu'nda Atatürk İlköğretim Okulu tarafından hazırlanan programda konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Eroğlu, Büyük Önder Atatürk'ün ebediyete intikal etmesinin Türk milletini derin üzüntüye boğduğunu anımsattı.

Daha sonra Atatürk'ün 10. Yıl Nutku, Atatürk'ün hayatını konu alan şiirler ve kompozisyonlar okundu, Atatürk'ün sevdiği şarkı, türkü ve marşlar seslendirildi.

Kompozisyon ve şiir yarışmalarında birinci olanlara ödül verildi. Ayrıca Sandıklı Halk Kütüphanesinde sergi açıldı.

- AFYONKARAHİSAR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement