Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz - Son Dakika
Güncel

Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz

Selanik'te Atatürk'ün doğduğu evde anma töreni düzenlendi.

10.11.2014 13:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 76. yılında Selanik'teki Atatürk Evi'nde düzenlenen törenle anıldı.

Atatürk Evi'ndeki tören saat 08.00'de Türkiye'nin dört bir yanından gelen öğrencilerin tören alanına gelmesiyle başladı.

Türkiye'nin Selanik Başkonsolosu Tuğrul Biltekin'in ev sahipliğindeki törene İzmir Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Tekirdağ Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ile çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı.

Törene katılanlar Atatürk'ün 76 yıl önce ebediyete intikal ettiği saat olan 09.05'de sirenler eşliğinde iki dakikalık saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı'nı okudu. Bu sırada gönderdeki Türk bayrağı da yarıya indirildi.

Başkonsolos Biltekin, törende yaptığı konuşmada, "Bugün, Atamızın aramızdan ayrılışının 76. yılında onun örnek kişiliğini ve başta çağdaş, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti olmak üzere bizlere bıraktığı değerleri anmak üzere bir araya geldik. Bugün Atamızı kaybetmenin acısını yaşamak, üzülmek için değil, çökmekte olan bir imparatorluktan ileride bağımsız bir milli devlet yaratacak bir bebeğin dünyaya gelmiş olmasının sevincini paylaşmak üzere bir araya geldik" dedi.

Türkiye'nin dört bir yanından tören için Selanik'e gelen vatandaşlara seslenen Biltekin, şunları kaydetti:

"Vatan sevgimizi, vatanın birliği ve bütünlüğü için özverili olmayı, özgürlük ve bağımsızlık aşkımızı, ulusal birlik ve beraberlik duygusuyla kenetlenmemizi, bir millet olma bilincimizi hatırlıyoruz. Dünyaya çağdaşlaşma inancımızı, gelişmiş, refah içinde bir millet olarak varlığımızı yükseltme azmimizi, çocuklara, gençlere, kadınlara, toplumun tüm kesimlerine verdiğimiz kıymeti, temsil ettiğimiz değerlerle eğitim, bilim, sanat, spor ve kültürün önemini haykırıyoruz. Evrensel barış, dostluk ve kardeşlik mesajı veriyoruz."

Atatürk Evi restorasyonu -

Atatürk Evi'nin kapsamlı restorasyon çalışmalarının ikinci bölümünü tamamladıklarına dikkati çeken Biltekin, evin yeni sunumuyla 29 Ekim'de ziyaretçilere açıldığını hatırlattı. Biltekin, Başkonsolosluk binasının dış cephesinin Atatürk Evi ile uyumlu hale getirildiğini belirterek, bu projelere destek veren Yunan makamlarına teşekkür etti. Biltekin, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ulu önderimiz, milletine yüce duygularla bağlı, vatan savunmasını ve sevgisini en önde tutan, maddi ve manevi varlığını çok sevdiği milletine adamış bir devlet adamı, büyük bir komutandı. Atamızın Cumhuriyetimizin sonraki nesillerine, bizlere yüklediği sorumlulukları, gösterdiği hedefleri ve mücadele azmini yalnızca 10 Kasımlarda değil daima hatırlıyor, tüm vatan şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükranlara anıyoruz. Atam, hatıran önünde saygıyla eğiliyoruz."

Biltekin'in konuşmasının ardından Türkiye'deki çeşitli okullardan gelen öğrenciler, şiirler ve marşlar okudu. - Selanik

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement