Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz - Son Dakika
Yerel

Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz

Büyük Önder Atatürk\'ü Anıyoruz

Diyarbakır, Batman, Bingöl, Mardin, Siirt ve Şırnak'ta, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 76. yılında törenlerle anıldı.

10.11.2014 13:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 76. yılında Diyarbakır, Batman, Bingöl, Mardin, Siirt ve Şırnak'ta törenlerle anıldı.

Diyarbakır'da Anıt Park'taki törene, Vali Hüseyin Aksoy, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz anıta çelenk sundu.

Saat 09.05'i gösterdiğinde siren sesi ile saygı duruşunda bulunuldu.

İstiklal Marşı'nın okunmasıyla tören sona erdi.

Törene, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, İl Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Vali Aksoy ve beraberindekiler tören sonrası Diyarbakır Devlet Tiyatrosu'ndaki anma programına katıldı.

Öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini anlatan şiirlerin okunduğu programda Atatürk'ün asker kişiliği anlatıldı.

Bingöl

Valilik önünde düzenlenen törende Vali İbrahim Taşyapan, 49. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Aygün, Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi anıta çelenk sundu.

Saat 09.05'te çalınan siren eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşların katıldığı anma töreni daha sonra Belediye Kültür Merkezinde devam etti.

Siirt

Cumhuriyet Meydanı'ndaki tören, Vali Mustafa Tutulmaz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Zekeriya Çığır'ın Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı.

Saat 09.05'te saygı duruşundu bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Törenin ardından Vali Tutulmaz ve beraberindekiler Kültür Merkezindeki anma programına geçti.

Programda günün anlam ve önemini anlatan konuşmalar yapıldı, şiirlerin okundu, Atatürk oratoryosu seslendirildi. Okullar arası düzenlenen "Atatürk ve 10 Kasım" konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini Vali Tutulmaz verdi.

Takasbank Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Korosu tarafından Atatürk'ün sevdiği şarkı ve türkülerin seslendirilmesinin ardından program "Atatürk Resimleri" konulu sergisinin gezilmesiyle son buldu.

Batman

Valilik bahçesindeki tören anıta Vali Azmi Çelik, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Uğur Özcan, Belediye Başkanı Sabri Özdemir'in çelenk sunmasıyla başladı.

Saat 09.05'te siren çalınmasıyla saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Törene kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, askeri erkan, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Vali Çelik ve beraberindekiler daha sonra Kültür Merkezinde düzenlenen anma programına geçti.

Programda günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı, Sarı Zeybek filmi seyredildi.

Program, oratoryonun ardından okullar arası düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile son buldu.

Mardin

Mardin'deki ilk törende Vali Mustafa Taşkesen, 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Celalettin Çoban ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa İmrak Atatürk Anıtına çelenk sundu.

Saygı duruşunda bulunulan, İstiklal Marşı okunan törene Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, askeri erkan, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen anma programında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, Atatürk'ün toprak büyütme hevesi olmayan bir lider olduğunu belirterek, "Atatürk mecbur kalınmadığı sürece savaşı cinayet olarak kabul eden bir liderdi" dedi.

Kuntoğlu, 10 Kasım'ın, matem günü olmaktan ziyade Atatürk'ün bıraktığı eserlerin zenginleştirilmesi ve bıraktığı eserlerin yeni nesillere daha iyi anlatılmasına vesile olması gerektiğini dile getirerek, şöyle konuştu:

"Gençliğe duyduğu güveni, 'Ey yükselen yeni nesil, istikbal sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu devam ettirecek sizlersiniz' sözleriyle ifade eden Atatürk, daha modern bir Türkiye hayal etmiş, gençlerden de bunu gerçekleştirmesini istemiştir. 'Millete efendilik yoktur, hizmet etme vardır. Bu millete hizmet eden, onun efendisi olur' sözleriyle de Atatürk, daha o yıllardan millette hizmet anlayışını ve yöneticilerde bulunan özellikleri vurgulamıştır."

Kuntoğlu, ebediyete intikal etmesinin 76. yılında Mustafa Kemal Atatürk'ün bir kez daha saygı ve rahmetle anıldığını ifade etti.

Programda daha sonra Atatürk'ün sesinden Nutuk dinletildi.

Atatürk'ün hayatıyla ilgili hazırlanan slayt gösterimi, okunan şiirler ve yapılan konuşmaların ardından program sona erdi.

Şırnak

Valilik bahçesinde düzenlenen törende Vali Hasan İpek ve 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Abdullah Baysal anıta çelenk sundu.

Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunması ile sona eren törene 1. Jandarma Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Osman Gürcan, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Dönertaş, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akmaz, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Vali İpek ve beraberindekiler daha sonra Şırnak Kültür Merkezi'ndeki anma programına geçti.

Öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini ifade eden şiirlerin okunduğu programda Şırnak Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinden oluşan koro, Atatürk'ün sevdiği eserleri seslendirdi.

Program, Atatürk Haftası dolayısıyla okullar arası düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle son buldu. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement