Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz - Son Dakika
Güncel

Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz

Atatürk, ebediyete intikalinin 76. yılında Anıtkabir'i dolduran vatandaşlarca anıldı Mozoleyi ziyaret eden vatandaşlardan bazılarının, dua ederken gözyaşlarını tutamadıkları görüldü.

10.11.2014 17:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 76'ıncı yılında Anıtkabir'i dolduran vatandaşlarca anıldı.

Devlet töreninin ardından kapıları açılan Anıtkabir'i yaşlısı genci, kadını erkeği çok sayıda vatandaş ziyaret etti.

Türk bayrakları, Atatürk posterleri ve çiçeklerle Büyük Önder'in manevi huzuruna çıkan vatandaşlar, dua etti ve saygı duruşunda bulundu.

Atatürk'ün mozolesi önünde bazı vatandaşların gözyaşlarına hakim olamadığı, bazı vatandaşların da mozoleyi öptüğü görüldü.

Mozelenin bulunduğu bölüm ile Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesi'ndeki yoğunluk nedeniyle kuyruklar oluştu.

-Çiçeklerden Atatürk silueti

Öte yandan, Ankara Çiçekçiler Derneği tarafından çiçeklerle yapılan büyük boy Türk Bayrağı ve Atatürk silueti Hitabet Kürsüsü'nün bulunduğu alana bırakıldı. Genç ziyaretçilerin bu bölümde ve tören alanında cep telefonlarıyla gruplar halinde "özçekim" yapması renkli görüntüler oluşturdu.

Askeri üniformalarıyla Anıtkabir'e gelen Kıbrıs Barış Harekatı Gazileri'nin yanı sıra Kurtuluş Savaşı ve Atatürk'e ilişkin şiirler okuyan vatandaşlar ile nöbet değiştiren askerler ziyaretçilerin ilgisini çekti.

Anıtkabir'e gelen bazı gruplar, "Mustafa Kemal'in Askerleriyiz", "Ne Mutlu Türküm Diyene" ve "Genciz, Güçlüyüz, Atatürkçüyüz" sloganları attı.

-Fenerliler de Anıtkabir'deydi

Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç başkanlığındaki 1907 Fenerbahçe Derneği üyeleri de Anıtkabir'i ziyaret edenler arasında yer aldı. Sarı-lacivert forma ve eşofmanlarıyla Ata'nın huzuruna gelen dernek üyeleri, mozoleye çiçekler bıraktı.

Koç, mozoleyi ziyaretinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, dernek olarak her 10 Kasım'da Atatürk'ün huzuruna çıktıklarını belirterek, "Atatürk'ün huzuruna gelip de duygulanmamak mümkün değil. Bu 10 Kasım'da da duygu dolu anlar yaşadık" dedi.

Anıtkabir'de, anma etkinlikleri kapsamında akşam saatlerinde meşaleler yakılacak. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement