Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz - Son Dakika
Yerel

Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 77. yılı dolayısıyla "Ata'ya Saygı Yürüyüşü" düzenledi.

10.11.2015 14:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 77. yılı dolayısıyla "Ata'ya Saygı Yürüyüşü" düzenledi.

Alsancak Limanı'ndan başlayan yürüyüşe belediye başkanları, bazı CHP milletvekilleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Katılımcılar, ellerinde Atatürk posterleri ve Türk bayraklarıyla marşlar ve sloganlar eşliğinde Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, burada yaptığı konuşmada, özgürlük, demokrasi, cumhuriyet ve Mustafa Kemal Atatürk'ün kenti İzmir'in, her 10 Kasım'da inanç ve bağlılık vefasını güçlü şekilde ortaya koyduğunu söyledi.

Ata'ya Saygı Yürüyüşü'nün sadece bir anma değil minnetin de ifadesi olduğunu belirten Kocaoğlu, şöyle devam etti:

"Tebaayı halka, kulu yurttaşa çeviren, kadınıyla erkeğiyle bir ulusu çağdaş uygarlık seviyesine taşıyan, kişilikli ve onurlu bir ülkenin temelini atan gerçek bir önderi, gerçek bir devrimciyi, Milli Mücadele'nin başkomutanı ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü vefatının 77. yılında saygıyla, sevgiyle ve özlemle anıyoruz."

Atatürk'ün bıraktığı mirası titizlikle korumak ve gelecek kuşaklara onurla teslim etmenin bir görev olduğunu aktaran Kocaoğlu, "Onun yolundan yürüdüğümüz müddetçe, umutsuzluğa, yılgınlığa ve teslimiyete düşmeyeceğiz. Kurtuluşta da vardık, kuruluşta da. Türkiye Cumhuriyeti'nin ateşle imtihan edildiği her yerde, her zaman yine biz var olacağız" diye konuştu.

Konuşmanın ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası, konser verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement