Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz - Son Dakika
Yerel

Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 77. yıl dönümünde Ankara'nın Çubuk, Beypazarı, Şereflikoçhisar, Kazan ve Akyurt ilçelerinde düzenlenen törenlerle anıldı.

10.11.2015 14:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 77. yıl dönümünde Ankara'nın Çubuk, Beypazarı, Şereflikoçhisar, Kazan ve Akyurt ilçelerinde düzenlenen törenlerle anıldı.

Çubuk'ta Atatürk Parkı'ndaki Anıta Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı, Garnizon Komutanlığı ve CHP İlçe Başkanlığı tarafından çelenk sunuldu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunduğu törenin ardından Çubuk Selahattin Şişman İlköğretim öğrencileri tarafından hazırlanan program Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Kaymakam Cemal Şahin, Belediye Başkanı Tuncay Acehan, İlçe Garnizon Komutanı Yüzbaşı Durmuş Kıran, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yıldırım diğer protokol üyeleri, öğretmenler ve öğrencilerin katıldığı programda öğrenciler şiirler okudu.

"Mustafa Kemal Cephede" isimli oratoryonun sunulduğu programda, Ulu Önder Atatürk'ün anlatıldığı sinevizyon gösterimleri yapıldı.

- Beypazarı

Beypazarı ilçesinde ilk tören Atatürk Parkı'nda düzenlendi. Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Mustafa Cankara Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda da Ulu Önder Atatürk'ün hayatı anlatıldı.

Sinevizyon gösteriminin yapıldığı programda, öğrenciler şiirler ve oratoryolarla Atatürk'ü andı.

Programa Kaymakam Suat Seyitoğlu, Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, Garnizon Komutanı Binbaşı Ramazan Çalım, Emniyet Müdürü Mehmet Demirbaş, Jandarma Komutanı Alişan Zor ve öteki protokol üyeleriyle vatandaşlar, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Şereflikoçhisar

Şereflikoçhisar'daki törende de Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunduğu törenin ardından Nizamülmülk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde program düzenlendi.

İbrahim Baltacı Ortaokulu Müdürü Musa Doğan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dünya üzerinde yetişmiş nadir devlet adamı ve komutan olduğunu vurgulayarak, "Ya İstiklal ya Ölüm ilkesiyle hareket eden dönemin yetiştirdiği en büyük dehayı saygıyla anıyoruz. Bizler onu her zamankinden daha iyi anlayarak daha güzel işler yapmak için çalışmalıyız" dedi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün askeri kişiliği hakkında sunum yapan Tatbikat Merkez Komutanlığı'nda görevli Tankçı Yüzbaşı Vedat Korkmaz da Atatürk'ün insiyatif alabilen, cesur, kararlı bir komutan olduğuna dikkat çekerek, askeri başarılarını anlatan sunum yaptı.

Programda, İbrahim Baltacı Ortaokulu öğrencileri oratoryo sahneledi.

Kazan

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 77'inci yılında Kazan İlçesi'nde düzenlenen törenle anıldı.

Milli Egemenlik Parkı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulan törende saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törenin ardından Halk Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilen anma programına Kaymakam Murat Duru, Garnizon Komutanı adına Piyade Yarbay Tarkan Bayındır, Kazan Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Ceylan, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, öğretmenlerle öğrenciler ve veliler katıldı.

Atatürk'ün yaşamının anlatıldığı konuşmalarla şiirlerin okunduğu programda, Şahin Ortaokulu öğrencilerinin hazırladıkları oratoryo gösterileri salondakilere duygu dolu anlar yaşattı.

Akyurt

Akyurt ilçesinde de Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 77'nci yılı dolayısıyla tören düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törene İlçe Kaymakamı Tuğba Yılmaz, Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş, İlçe Garnizon Komutanı A. Taner Demiroğlu, öteki ilgililer, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Akyurt Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde düzenlenen anma programında da öğrenciler Ulu Önder Atatürk'ü anlatan şiirler okudu, gösteriler sundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement