Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz - Son Dakika
Güncel

Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz

Karamanlı ilçesinde, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, ebediyete intikalinin 78. yılı dolayısıyla anma töreni düzenlendi.

10.11.2016 12:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karamanlı ilçesinde, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, ebediyete intikalinin 78. yılı dolayısıyla anma töreni düzenlendi.

İlçe meydanındaki törene, Karamanlı Kaymakamı Yusuf Altun, İlçe Jandarma Garnizon Komutanı Tarran Güney, Belediye Başkanı Fatih Selimoğlu, daire müdürleri, öğretmenler, öğrenciler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Atatürk Anıtına çelenklerin sunulmasının ardından, saat 09.05'te sirenlerin eşliğinde 2 dakika saygı duruşunda bulunuldu.

Buradaki tören, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından sona erdi.

Nimet Güvener İlkokulu konferans salonunda devam eden programda konuşma yapan Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi (METEM) Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Özcan Yüceer, Atatürk'ün, hayatını milletine adayan büyük bir komutan ve devlet adamı olduğunu anlattı.

Atatürk'ün, hem milli mücadele hem de Cumhuriyeti inşa sürecinde daima ileriye baktığını ve ileriye yürüdüğünü belirten Yüceer, "Uygarlık yolunda ilerlediğimiz 21. yüzyılda, ileriyi görebilen ve daha ileriye gitmeyi amaçlayan, yeni nesiller yetiştirmek, Mustafa Kemal gibi düşünebilmenin ilk adımıdır." dedi.

Törende, öğrenciler tarafından şiirler okundu, çeşitli gösteriler sergilendi.

Atatürk'ün sevdiği türküler seslendirilip, halk oyunu gösterisi sunuldu.

Atatürk konulu yarışmalarda dereceye giren öğrencilere, protokol mensupları tarafından ödüller verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement