Büyük Önder'in Aramızdan Ayrılışının 76. Yılı - Son Dakika
Güncel

Büyük Önder'in Aramızdan Ayrılışının 76. Yılı

Ankara Valisi Kılıçlar: "Mustafa Kemal Atatürk, fikirleri, başarıları, eserleri ve kılavuz edinilmesi için geride bıraktığı görüş ve düşünceleriyle birleştirici, bütünleyici yapısı, en önemlisi bilimi rehber edinmiş öngörüsüyle ülkemizde ve dünyada seçkin bir yere sahiptir"

08.11.2014 11:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Mustafa Kemal Atatürk'ün, fikirleri, başarıları, eserleri, geride bıraktığı görüş ve düşünceleriyle birleştirici, bütünleyici yapısı, en önemlisi bilimi rehber edinmiş öngörüsüyle Türkiye ve dünyada seçkin bir yere sahip olduğunu belirtti.

Kılıçlar, Atatürk'ün vefatının 76. yılı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Kılıçlar mesajında, büyük şahsiyetlerin yas tutularak değil, fikirleriyle, eserleriyle, fedakar gayretleriyle anıldığını vurguladı.

"Mustafa Kemal Atatürk, fikirleri, başarıları, eserleri ve kılavuz edinilmesi için geride bıraktığı görüş ve düşünceleriyle birleştirici, bütünleyici yapısı, en önemlisi bilimi rehber edinmiş öngörüsüyle ülkemizde ve dünyada seçkin bir yere sahiptir" ifadesini kullanan Kılıçlar, şunları kaydetti:

"Yüzyıllardır dünya tarihine yön veren, çağ açıp çağ kapayan yüce gönüllü, büyük devlet adamları yetiştiren Türk milletinin yetiştirdiği en büyük liderlerden, bağımsızlığımızın mimarı Atatürk, sadece Türk tarihine değil, tüm dünya tarihine de yön vermiş ve tarihe 'Türk' adını onurla yazdırmış; dünya görüşü, misyonu, vizyonu, bilgisi, sevgisi, hoşgörüsü, barışçılığı ve aydın kişiliğiyle tüm insanlığın saygı duyduğu örnek bir lider olmuştur. Türk milletinin ruhunda Türk bayrağı gibi dalgalanan, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, büyük lider Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete intikalinin 76. yılında saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Büyük Önder'in Aramızdan Ayrılışının 76. Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement