Büyük Şölen İçin Son Günler - Son Dakika
Güncel

Büyük Şölen İçin Son Günler

Büyük Şölen İçin Son Günler

En büyük futbol organizasyonu Dünya Kupası'nın başlamasına sadece sekiz gün kaldı.

04.06.2014 12:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

20'nci Dünya Kupası, Güney Amerika'nın en büyük ülkesi Brezilya'nın ev sahipliğinde 12 Haziran'da başlıyor.

Olimpiyatlardan sonra dünyanın en büyük spor organizasyonu, 13 Temmuz'daki final maçıyla son bulacak. Taraftarları heyecan dolu bir ay bekliyor.

Futbolseverlerin Dünya Kupası boyunca en iyi rehberi de Al Jazeera Türk Dünya Kupası sayfası olacak.

Bu özel sayfada maçların canlı skorları, istatistikleri, gruplardaki puan durumu ve fikstürler yer alacak.

İnterkaktif maç takvimi ise Dünya Kupası sayfasının en önemli başlıklarından biri. Görselliği ve işlevselliğiyle dikkat çeken takvimde statlar ve takımlar hakkında bilgi alabilmek de mümkün.

1930'da başlayan kupayı şu ana kadar sadece sekiz farklı ülke kazanabildi. Kupanın tarihi, büyük zaferler, harika goller, tartışmalı kararlarla dolu. Dünya Kupası kronolojisinde bu bilgilerin yanı sıra organizasyonun eski logoları da dikkatinizi çekebilir.

32 takımdan yaklaşık 800 futbolcunun bu heyecanı yaşamasına az bir süre kaldı. Kimi tecrübeli kimi ise ilk kez bu havayı teneffüs edecek. '32 takım 1 kupa'da ise futbolseverler takımların bu kupada ön plana çıkmasını beklediğimiz oyuncularını görecek. Bu grafikte takımların kupa tarihindeki deneyimlerini de okuyabilirsiniz.

Dünya Kupası için herkesin merak ettiği sorular mutlaka vardır. 15 soru hazırladık. Soruları spor yazarlarına, eski futbolculara yönelttik. Elvir Boliç Bosna-Hersek'i, Banu Yelkovan Fransa'yı, Aslı Pelit Messi'yi, Bağış Erten Ronaldo'yu, Alper Öcal Brezilya'daki sosyal ve siyasi protestoları, Yakir Mizrahi Uruguay'ı, Çetin Cem Yılmaz gençleşen İngiltere'yi, Mustafa Taha İran'ı, Hüseyin Özkök rekor peşindeki Klose'yi, Emre Özcan İtalya'yı, Uğur Meleke Avrupalı takımların Amerika kıtası maceralarını yazdı.

Kupaya ev sahipliği yapacak 12 şehir var Brezilya'da. Ülkenin sokakları, yapıları, doğası aynı insanı gibi renkli. 'Dünya Kupası şehirleri'nde Rio'nun sahillerinden favelalarına Manaus'un tarihi öneminden Sao Paulo'nun dev iş kulelerine yolculuk edeceğiz.

Al Jazeera Türk Dünya Kupası sayfaları turnuva boyunca futbolseverlere ışık tutacak.

Kaynak: Aljazeera.com.tr

Son Dakika Güncel Büyük Şölen İçin Son Günler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement