Büyük Taarruz" Panoramik Fotoğraflarla Anlatılacak - Afyonkarahisar - Son Dakika
Güncel

Büyük Taarruz" Panoramik Fotoğraflarla Anlatılacak - Afyonkarahisar

Büyük Taarruz ve Afyonkarahisar'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümü, Şuhut Büyük Taarruz Karargah Evi'nin (Atatürk Evi) önündeki alanda panoramik fotoğraflarla anlatılacak.

25.08.2016 12:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CANAN TÜKELAY - Büyük Taarruz ve Afyonkarahisar'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümü, Şuhut Büyük Taarruz Karargah Evi'nin (Atatürk Evi) önündeki alanda panoramik fotoğraflarla anlatılacak.

25-30 Ağustos tarihlerinde Atatürk Evi'nin önünde düzenlenecek kutlamaları denetlemek üzere kente gelen Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Kandazoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl Büyük Taarruz'u farklı bir şekilde anacaklarını söyledi.

Atatürk Evi'nin önünde çeşitli düzenlemeler yaptıklarını belirten Kandazoğlu, "1919'da Yunanlıların İzmir'i işgalinden başlayarak, 1922'de 26 Ağustos itibarıyla milletimizin zafer hamlesiyle düşmanı püskürttüğümüz ilk yer olan karargah evinde, alan düzenlemesini yaptık. Zafere giden 19 kilometrelik yolun öyküsünü panoramik fotoğraf sergisi ile anlatacağız. Sergi sürekli açık kalacak." dedi.

Fotoğraflar, hikayelerle anlatılacak

Kandazoğlu, serginin yan tarafında Atatürk'ün Kocatepe'ye giden yoldaki resminin bulunacağını ifade etti.

Panonun uzun kısmında ise Büyük Taarruz'u anlatan bir panoramik fotoğraf bulunacağını anlatan Kandazoğlu, "Alanda uzun ve büyük bir panoramik resim olacak. Onun haricinde 1919'da Yunanlıların işgalinden başlayarak Mustafa Kemal Atatürk'ün Afyonkarahisar'da artık zaferi kazanmış bir komutan olarak bulunduğu 12 resim kullanılacak. Her birinin altında o anı anlatan hikayesi bulunacak. Onların hepsi de hazır." diye konuştu.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdürü Mahmut Temel de 25 Ağustos gecesi düzenlenecek etkinlikler kapsamında yapılacak zafer yürüyüşünde, yol boyunca 13 mola noktası oluşturulduğunu belirtti.

Yürüyüşe katılanlara kalpak, şapka, bayrak, tişört, battaniye, ayran, su ve kaşkol dağıtılacağını kaydeden Temel, "Mola noktalarına bilgilendirme panoları, ışıklı panolar, pergola kamelya, piknik masaları ve çöp kovaları konuldu. Aynı zamanda, yan tarafta bulunan boş alanı genel müdürlük olarak milletimize kazandırmak için çalışma yaptık. Burayı büfesiyle, çocuk oyun gruplarıyla, tuvaletleriyle, kamelyalarıyla günü birlik kullanım alanı olarak milletimizin hizmetine sunacağız." ifadelerini kullandı.

Büyük Taarruz" Panoramik Fotoğraflarla Anlatılacak - Afyonkarahisar
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Büyük Taarruz' Panoramik Fotoğraflarla Anlatılacak - Afyonkarahisar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement